Hotel prekriven bujnim zelenilom u Vijetnamu

18.07.2018. | Adam Williams | New Atlas

Vo Trong Nghia Architects već odavno zagovara ideju da bude više zelenila u vijetnamskim gradovima i to prenosi na svoj najnoviji projekat „Chicland Hotel“. Izvanredna zgrada biće skoro potpuno prekrivena vegetacijom i „stisnuta“ u okviru male i „nezgodne“ parcele blizu obale u Da Nangu.

Slika 1. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Hotel „Chicland“ (takođe nazvan „Chic-Land Hotel“) nalazi se na lokaciji koja je na samoj obali i odakle se pruža odličan pogled na more. Postoji samo jedna začkoljica a to je da je parcela široka samo 15m.

Slika 2. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Vo Trong Nghia je zbog ovog ograničavajućeg faktora projektovao usku 72m visoku zgradu. Ova zgrada je tako organizovana da se parkiralište nalazi u podrumu, kafić na prvom spratu, recepcija za prijem gostiju i predvorje na drugom spratu, dok su bazen i kafić smešteni na krovu. Na ostalim spratovima je raspoređeno 129 hotelskih soba.

Slika 3. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Tri strane zgrade biće potpuno pokrivene biljkama. One su pažljivo odabrane, kako bi bile estetski dopadljive ali i da pruže prijatnu atmosferu unutar hotelskih soba i na balkonima. Ako možemo verovati renderima, biljke će omogućiti vizuelni utisak, ništa manje vredan od onog koji daje kula „Bosco Verticale“ u Milanu i „Oasia Hotel Downtown“ u Singapuru.

Slika 4. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Postavljanje toliko zelenila u okviru zgrade prirodno vuče sa sobom i mnoštvo potencijalnih problema, kao što su vlaga, dodatna težina i slično, da ne spominjemo održavanje. Nema detalja o tome kako će Vo Trong Nghia to rešiti.

Slika 5. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Međutim, firma ima značajno iskustvo integrisanja zelenila u okviru svojih projekata, uključujući „House for Trees“, „Binh House“ i „Farming Kindergarten“, tako da je sigurno da će sve biti pod kontrolom i da će se svi mogući rizični faktori uzeti u obzir.

Slika 6. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Hotel „Chicland“ je trenutno u izgradnji i očekuje se da će biti završen početkom 2019. godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...