Hotel prekriven bujnim zelenilom u Vijetnamu

18.07.2018. | Adam Williams | New Atlas

Vo Trong Nghia Architects već odavno zagovara ideju da bude više zelenila u vijetnamskim gradovima i to prenosi na svoj najnoviji projekat „Chicland Hotel“. Izvanredna zgrada biće skoro potpuno prekrivena vegetacijom i „stisnuta“ u okviru male i „nezgodne“ parcele blizu obale u Da Nangu.

Slika 1. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Hotel „Chicland“ (takođe nazvan „Chic-Land Hotel“) nalazi se na lokaciji koja je na samoj obali i odakle se pruža odličan pogled na more. Postoji samo jedna začkoljica a to je da je parcela široka samo 15m.

Slika 2. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Vo Trong Nghia je zbog ovog ograničavajućeg faktora projektovao usku 72m visoku zgradu. Ova zgrada je tako organizovana da se parkiralište nalazi u podrumu, kafić na prvom spratu, recepcija za prijem gostiju i predvorje na drugom spratu, dok su bazen i kafić smešteni na krovu. Na ostalim spratovima je raspoređeno 129 hotelskih soba.

Slika 3. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Tri strane zgrade biće potpuno pokrivene biljkama. One su pažljivo odabrane, kako bi bile estetski dopadljive ali i da pruže prijatnu atmosferu unutar hotelskih soba i na balkonima. Ako možemo verovati renderima, biljke će omogućiti vizuelni utisak, ništa manje vredan od onog koji daje kula „Bosco Verticale“ u Milanu i „Oasia Hotel Downtown“ u Singapuru.

Slika 4. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Postavljanje toliko zelenila u okviru zgrade prirodno vuče sa sobom i mnoštvo potencijalnih problema, kao što su vlaga, dodatna težina i slično, da ne spominjemo održavanje. Nema detalja o tome kako će Vo Trong Nghia to rešiti.

Slika 5. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Međutim, firma ima značajno iskustvo integrisanja zelenila u okviru svojih projekata, uključujući „House for Trees“, „Binh House“ i „Farming Kindergarten“, tako da je sigurno da će sve biti pod kontrolom i da će se svi mogući rizični faktori uzeti u obzir.

Slika 6. „Chicland Hotel“ (foto: Vo Trong Nghia Architects)

Hotel „Chicland“ je trenutno u izgradnji i očekuje se da će biti završen početkom 2019. godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...