INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi besplatni softver za 3D modelovanje

29.03.2018. | Arch Daily

Izbacite ideju direktno iz glave pravo pred klijenta! U normalnom svetu, građevinski projekat počinje intervjuisanjem klijenta gde se dobijaju određena saznajna o tome šta projekat treba da sadrži. Nakon toga se projektant vrati u kancelariju da bi razvio svoju zamisao i napravio predlog. I onda se sastane ponovo sa klijentom kako bi prodao svoj koncept. Ovaj postupak se iznova ponavlja dok se ne dođe do konačnog rešenja.

Slika 1. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Zar ne bi bilo sjajno kada biste vi i klijent mogli da se sastanete i odradite interaktivnu sesiju koja rezultira gotovim rešenjem? Da biste to uradili, trebao bi vam alat koji deluje kao „digitalna glina". Tačnije, trebao bi vam softver koji je jednostavan za upotrebu i primenljiv, i koji će omogućiti slobodno snimanje, kreiranje i modifikovanje koncepta.

Interaktivan rad sa klijentom može pomoći jer se direktno na licu mesta vrše izmene i zajednički se dolazi do najboljeg rešenja. Ako se svi slažu sa vizijom projekta, to u startu dovodi do smanjenja kasnijih mogućih korigovanja. I ukoliko je vaša „digitalna glina“ bila zaista pametna, to bi moglo da vam ukaže na početak procesa kreiranja detalja i stvaranja projekta.

Slika 2. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Vaša „digitalna glina“: BricsCAD Shape

„BricsCAD® Shape“ je novi, besplatni 3D alat za modelovanje koji je razvila kompanija Bricsys. Njega karakteriše tačnost CAD tehnologije jer koristi moćno sredstvo za direktno modelovanje. Napravljen je da pomogne arhitektama i inženjerima da snime svoje ideje u 3D. Sve što se kreira u „Shape-u“ može se modifikovati i to u svako doba i na bilo kom mestu.

Modelar dolazi sa softverom koji uključuje biblioteku sa materijalima, paternima i unapred instaliranim 3D komponentama - uključujući parametarska vrata i prozore. Obogatićete svoje idejno rešenje tako što ćete dodati vrata, prozore, materijale i druge gotove elemente ili ih napraviti na osnovu postojećih ili od nule. Elementi se mogu ukloniti i zameniti. Ukoliko vam treba više komponenti, oni se mogu kreirati markiranjem, učitavanjem 3D DWG falova ili direktno importovanjem SKP modela - sve zavisi od vas.

Slika 3. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Zašto je „Shaping“ bolji od skiciranja?

„Shape“ čita i piše po industrijskom standardu DWG 2018. „Shape-ovi“ modeli nikada nisu realistični. 3D mašina za direktno modelovanje koja je u „BricsCAD BIM“ okruženju radi pod jednostavnim korisničkim interfejsom koji koristi brze i proverene parametre.

Vaši konceptni modeli se otvaraju direktno u „BricsCAD BIM-u“, uz 100% ponovne upotrebe projektovanog modela. Ovo možete da ispobate sa starim skicama. I najbolje od svega je to što „Shape“ tehnologija pretvara vaše ideje u BIM kompatibilne za manje od jednog minuta.

Ako ste upoznati sa radom u CAD-u, možete naučiti kako koristiti „BricsCAD Shape“ za 30 minuta ili manje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;