Novi besplatni softver za 3D modelovanje

29.03.2018. | Arch Daily

Izbacite ideju direktno iz glave pravo pred klijenta! U normalnom svetu, građevinski projekat počinje intervjuisanjem klijenta gde se dobijaju određena saznajna o tome šta projekat treba da sadrži. Nakon toga se projektant vrati u kancelariju da bi razvio svoju zamisao i napravio predlog. I onda se sastane ponovo sa klijentom kako bi prodao svoj koncept. Ovaj postupak se iznova ponavlja dok se ne dođe do konačnog rešenja.

Slika 1. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Zar ne bi bilo sjajno kada biste vi i klijent mogli da se sastanete i odradite interaktivnu sesiju koja rezultira gotovim rešenjem? Da biste to uradili, trebao bi vam alat koji deluje kao „digitalna glina". Tačnije, trebao bi vam softver koji je jednostavan za upotrebu i primenljiv, i koji će omogućiti slobodno snimanje, kreiranje i modifikovanje koncepta.

Interaktivan rad sa klijentom može pomoći jer se direktno na licu mesta vrše izmene i zajednički se dolazi do najboljeg rešenja. Ako se svi slažu sa vizijom projekta, to u startu dovodi do smanjenja kasnijih mogućih korigovanja. I ukoliko je vaša „digitalna glina“ bila zaista pametna, to bi moglo da vam ukaže na početak procesa kreiranja detalja i stvaranja projekta.

Slika 2. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Vaša „digitalna glina“: BricsCAD Shape

„BricsCAD® Shape“ je novi, besplatni 3D alat za modelovanje koji je razvila kompanija Bricsys. Njega karakteriše tačnost CAD tehnologije jer koristi moćno sredstvo za direktno modelovanje. Napravljen je da pomogne arhitektama i inženjerima da snime svoje ideje u 3D. Sve što se kreira u „Shape-u“ može se modifikovati i to u svako doba i na bilo kom mestu.

Modelar dolazi sa softverom koji uključuje biblioteku sa materijalima, paternima i unapred instaliranim 3D komponentama - uključujući parametarska vrata i prozore. Obogatićete svoje idejno rešenje tako što ćete dodati vrata, prozore, materijale i druge gotove elemente ili ih napraviti na osnovu postojećih ili od nule. Elementi se mogu ukloniti i zameniti. Ukoliko vam treba više komponenti, oni se mogu kreirati markiranjem, učitavanjem 3D DWG falova ili direktno importovanjem SKP modela - sve zavisi od vas.

Slika 3. BricsCAD® Shape (foto: Bricsys)

Zašto je „Shaping“ bolji od skiciranja?

„Shape“ čita i piše po industrijskom standardu DWG 2018. „Shape-ovi“ modeli nikada nisu realistični. 3D mašina za direktno modelovanje koja je u „BricsCAD BIM“ okruženju radi pod jednostavnim korisničkim interfejsom koji koristi brze i proverene parametre.

Vaši konceptni modeli se otvaraju direktno u „BricsCAD BIM-u“, uz 100% ponovne upotrebe projektovanog modela. Ovo možete da ispobate sa starim skicama. I najbolje od svega je to što „Shape“ tehnologija pretvara vaše ideje u BIM kompatibilne za manje od jednog minuta.

Ako ste upoznati sa radom u CAD-u, možete naučiti kako koristiti „BricsCAD Shape“ za 30 minuta ili manje.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...