Stočić u dnevnoj sobi

04.04.2009. | Katalog NAMEŠTAJ

Stočić predstavlja centralnu tačku u dnevnoj sobi oko koje se okupljaju drugi komadi nameštaja: fotelje, dvosedi, trosedi, komoda sa TV-om... Na takvom položaju i sa takvom ulogom o veličini, obliku i funkcionalnosti stočića treba razmisliti koliko i o svakom drugom komadu nameštaja.

Budući da je najčešće jedina slobodna ravna površina nadomak ruke stočići su najčešće pretrpani velikim brojem neophodnih sitnica: daljinski upravljač, novine, telefonska slušalica, mobilni telefoni, ključevi, čaše, šoljice, činija sa voćem ili grickalicama, telefonski imenik... Oni služe i kao oslonac za noge, površina za rad ili igranje društvenih igara...

Dnevna soba koja se aktivno koristi teško da može uvek imati besprekoran izgled stočića. Zato uvek treba da razmislite o modelima koji imaju dodatne pregrade ili površine ispod gornje ploče, gde za kratko vreme možete skloniti višak stvari sa stočića i obezbediti mesto na primer za kolače.

Takođe, stočiću u dnevnoj sobi uvek mogu priteći u pomoć i setovi manjih stolova koji se mogu brzo  rasporediti pored komada nameštaja za sedenje i obezbediti ravnu površinu za posluženje koja će gostu i domaćinima biti nadohvat ruke.

Ukoliko u stanu ima male dece naročito treba obratiti pažnju na obradu ivica stočića, ali nikome neće biti prijatno kada slučajno zakači potkolenicom oštru ivicu ili ćošak stola.

Stočić se najčešće kupuje sasvim nezavisno od seta za sedenje. On može biti načinjen i od drugačijeg materijala i obrađen na drugačiji način. Međutim, kao i uvek kada se otvara mogćnost izbora treba biti sve oprezniji.

Staklena ploča stola neće moći da sakrije nered na dodatnoj površini koja se nalazi pod njom, a sto bez dodatnih površina uvek će vam praviti probleme sa neophodnim sitnicama, ukoliko nemate dodatne ravne površine koje će uvek biti u funkciji: obližnja komoda, parapetna daska ispod prozora, maska radijatora, itd.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...