Nova alatka za proširenu stvarnost koja omogućava da se skicira bilo koji prostor

21.09.2017. | Lucy Wang | Inhabitat

Morpholio je upravo izbacio novu alatku za proširenu stvarnost u okviru svoje vodeće aplikacije „Trace“ koja olakšava, kao nikad pre, da pretvorite svoj iPad u digitalnu tablu za skiciranje. Objavljena nakon lansiranja Apple-ovog iOS-a 11, ažurirana aplikacija „Trace“ sada nudi alatku „Perspective Finder" koja nadograđuje kvadratnu mrežu na bilo kojoj slici, kako bi svako nacrtao perspektivnu skicu kao profesionalac. „AR Perspective Finder" je izašao uz „AR Color Capture", uzorkivač boja za proširenu stvarnost za aplikaciju „Board“.

Slika 1. „Perspective Finder" (foto: Morpholio, preuzeto sa www.inhabitat.com)

„Trace“ je aplikacija za crtanje namenjena arhitektama i dizajnerima, koja spaja analogno i digitalno, i olakšava precizno skiciranje i beleženje na tabletu. Dve nedavno objavljene funkcije omogućene su pomoću ARKit-a, novog okvira iOS-a 11 koji omogućava programerima da kreiraju proširenu stvarnost za iPhone i iPad. „Crtanje doživljava renesansu sa „iPad Pro“ i „Apple Pencilom“", kaže Anna Kenoff, osnivač kompanije Morpholio Co. „Naša aplikacija stavlja crtež u središte, omogućavajući dizajnerima da intuitivno rade sa „iPad Pro“ i svojim rukama kako ne bi izgubili na tačnosti."

Slika 2. „Perspective Finder" (foto: Morpholio, preuzeto sa www.inhabitat.com)

Korišćenje „AR Perspective Findera“ je jednostavno: kada se pokrene kamera sa iPad-a u „Trace“, nova funkcija automatski prekriva ekran sa perspektivnom mrežom koju korisnik može da okrene prema nahođenju. Mrežni moduli mogu se svoditi na različite veličine, a zatim „zaključati“ na mestu tačke prividnog preseka linija tako da korisnik može da rotira ili pomeri iPad bez gubitka položaja mreže. Kada se slika snimi, „AR Perspective Finder“ tada omogućava da se slika izbledi kako bi skice bile čitljivije. Uparen sa „Apple Pencil“, aplikacija omogućava korisniku da ostvari oštre, čiste i tačne linije različitih dužina i boja.

Slika 3. „Perspective Finder" (foto: Morpholio, preuzeto sa www.inhabitat.com)

Na sledećem videu se može pogledati kako to izgleda u praksi.

Pored „Perspective Finder“, Morpholio je pokrenuo i „AR Color Capture“ koji radi kao pravi Photoshop uzorkivač boje i namenjen je dizajnerima enterijera. U pitanju je „Color Seed“, funkcija za pretragu boja koja povlači iz kataloga nameštaja onaj koji odgovara uzorkovanoj boji.

Slika 4. „Perspective Finder" (foto: Morpholio, preuzeto sa www.inhabitat.com)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


FRENDS
FRENDS
BEOGRAD-ZEMUN
www.frends.rs

TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

HICAD
HICAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...