Neupadljivi novi solarni paneli

20.04.2017. | Michael Irving | New Atlas

Krovni solarni paneli jesu korisni ali nisu baš neupadljivi. Pre nekoliko meseci, u firmi Tesla otkriven je solarni sistem koji je ugrađen direktno u sam crep, ali ako niste u potrazi za pokrivanjem celokupnog krova, kompanija sada nudi novi solarni sistem. Ova najava je prošla bez pompe u medijima, tako što su objavili na svom web sajtu. Otkriveni su novi solarni paneli napravljeni da se uklope u postojeći krov bez izazivanja pometnje na postojećem.

Slika 1. Krovni solarni paneli (foto: Tesla, preuzeto sa www.newatlas.com)

Dok su pločice za prikupljanje energije izgledale kao odlična opcija za ljude koji grade novu kuću, one baš i nisu doprinele onima koji nisu želeli da menjaju svoj postojeći krov. Ovi kupci bi morali da se snabdeju na nekom drugom mestu naravno, ali Teslin novi sistem je dizajniran tako da se jednostavno integiše u kompanijino kućno napajanje „Powerwall“, i umerenog je izgleda.

Ta umerenost dolazi podvlačenjem daleko od vida montiranog hardvera, i ograničava ga s integrisanim prednjim zaštitnim delom - tehnike koje su navodno dovedene kada je Tesla stekao „SolarCity“ krajem prošle godine. Energija koju prikupe paneli će biti skladištena u „Powerwall“, što omogućava da bude korišćena kad god je potrebno, čak i kada je glavna mreža u prekidu.

Slika 2. Krovni solarni paneli (foto: Tesla, preuzeto sa www.newatlas.com)

Electrek izveštava da su novi solarni paneli proizvedeni od strane firme Panasonic u Teslinoj Gigafactory u Bufalu, Njujork, kao deo dogovora koji je postignut između dve kompanije u oktobru.

Iaoko nema zvaninih informacija o tome kada će paneli biti na raspolaganju, proizvodnja treba da počne ovog leta a Tesla na svom web sajtu trenutno prikuplja zahteve.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...