Oaza za multikulturalno stanovništvo u Birmingemu

13.04.2017. | WAN

Architects of Invention (AI) sa sedištem u Londonu dao je predlog projekta za 500 stambenih jedinica u okviru Digbeth oblasti u Birmingemu.

Radovima je pristupio privatni kineski investicioni fond PGC- Capital čiji se projekat „Jewel Court“ sa 7 jednokrevetnih i dvokrevetnih luksuznih stanova, već nalazi u Birmingemu.

Slika 1. „Garden Hill“ (foto: Architects of Invention, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Projekat „Garden Hill“ je inspirisan visećim vrtovima Vavilona. Dizajn samog projekta je osmišljen kao oaza u kojoj će stanovati stanovnici različitih kultura kojih je sve više u Birmingemu. Dve 25-spratno raspoređene kule, sa visećim vrtovima na svakom nivou, daju mogućnost stanarima i posetiocima pristup privatnim i zajedničkim terasama i prostranom krovnom vrtu. Čitav blok je napravljen od CLT (unakrsno lameliranog drveta).

Projekat predlaže novi model stanovanja odnosno življenja (obavljanja posla, druženja), gde su male stambene jedinice, ali prostrane zajedničke prostorije za život i rad. Tu će se takođe nalaziti i muzička studija za snimanje i male prostorije za iznajmljivanje za „start-up“ biznis. Projektom se predlažu i maloprodajni objekti u prizmlju ka High Street, Bordesley.

Slika 2. „Garden Hill“ (foto: Architects of Invention, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Od 500 stambenih jedinica, 60% će biti jednosobni stanovi (40-50 kvadratnih metara) i 40% dvosobni (63- 75 kvadratnih metara). U planu se navodi i parking za 120-200 automobila.

Lokacija obuhvata 7500 kvadratnih metara i nalazi se u Digbethu koji je na deset minuta hoda od centra grada. U blizini se nalazi renomirani „Custard Factory“, gde su smeštene brojne medijske kuće, umetnici i mala kreativna preduzeća.

Slika 3. „Garden Hill“ (foto: Architects of Invention, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...