Zeleni toranj sa bujnom vegetacijom u Singapuru

22.09.2016. | WAN

„Oasia Hotel Downtown„ u Singapuru je postavljen da bi stvorio drugačiju sliku komercijalnog razvoja visokospratnica. Kombinuje inovativne načine da se intenzivira korišćenje zemljišta na način da ono bude bliže ljudima što je i prikazano kroz „perforiranu“, „propusnu“ zelenu kula punu vegetacije u srcu Centralnog poslovnog područja („Central Business District“ - CBD ) u Singapuru.

Kao odgovor klijentima da imaju poseban „Soho, Hotel & Club rooms“, iz firme WOHA usvojili su sendvič pristup stvarajući niz različitih slojeva, gde svaki ima svoju nebesku baštu.

Uvodeći slojeve na više nivoe tla omogućili su dragocenom ali ograničenom prizemnom prostoru da se uveća, stvarajući veliku javnu površinu za rekreaciju i socijalne interakcije širom nebodera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...