IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

YouTube - najjednostavniji put do vašeg novog know-how

10.07.2009. | YouTube

YouTube nije samo najpopularnija biblioteka video-fajlova gde mozemo slušati muziku, smejati se zabranjenim reklamnim spotovima ili amaterskim snimcima, već ga možemo koristiti i za unapređenje lične informisanosti iz oblasti arhitekture, građevinarstva, novih materijala, itd. Pronađite know-how za sve što vam padne na pamet!

Za pretraživanje sajta YouTube potrebno vam je najosnovnije znanje engleskog jezika. Ukoliko ne znate ni reč, dovoljno će biti da na internetu na bilo kom online rečniku pronađete prevod za ključne reči teme o kojoj želite da saznate više (npr. prozor, zid, crep i sl).

Naravno, možete pokušati i na drugim jezicima, međutim, broj video-klipova je manji i manja je mogućnost da pronađete ono što vas zanima.

Odlično znanje jezika nije neophodno naročito kada želite da vidite kako se izvodi neka vrsta radova - YouTube obiluje ovakvim video-klipovima. Kako biste lakše pronašli ključne reči možete se koristiti sajtovima koji imaju srpsko-engleski prevod, pa pronađenu reč na srpskom možete  prebaciti u engleski jezik i saznati kako da je tražite na internetu (npr. Wikipedia). 

Kako biste upoznali svu raznovrsnost video-klipova na sajtu YouTube povezanih sa svim oblastima građevinarstva dajemo vam ovde samo neke od ideja za početak dalje pretrage...

oblast

primeri upita sa linkovima

3D animacije

  izvođenje radova i tehnologije

materijali

zanimljivosti

Oni koji bolje znaju strane jezike mogu potražiti brojne intervjue, priče o projektima, predavanja i sl. Dovoljno je da ukucate ime arhitekte, naziv projekta, ili pojmove kao što su održivi razvoj, urbani razvoj, novi pristupi projektovanju i sl. i YouTube će vam izlistati brojne snimke od kojih možete izabrati one koji vas zanimaju ili ići dalje sa pretragom povezanih klipova.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;