Grad Naning u Kini dobija novu znamenitost

21.08.2015. | Nick Myall | World Architecture News

Dennis Lau i Ng Chun Man iz arhitektonskog biroa „DLN“ nedavno su otkrili svoje idejno rešenje za najnoviji neboder koji će se graditi u gradu Naning u Kini. Neboder pod nazivom „Naning Logan Century“, buduća znamenitost grada, biće izgrađen u delu grada gde se nalazi Asocijacija Jugoistočnih Azijskih Nacija (ASEAN). Ova 383 metra visoka zgrada imaće površinu od 396,490m² sa prvoklasnim poslovnim prostorom, luksuznim hotelom sa pet zvezdica i tržni centar.

Grad Naning poznat je kao politički, ekonomski i kulturni centar kineske oblasti Guangsi i predstavlja najznačajniji grad „Beibu Gulf“ ekonomske zone. Deo grada gde se nalazi ASEAN trenutno je jedan od glavnih urbanih područja u Kini u kojem su smešteni glavna poslovna četvrt, konzulati i sedišta inostranih dopisnika. Cene po kojima se kreće iznajmljivanje poslovnih prostorija u ovom delu su konstantno u porastu pa je izgradnja „Nanning Logan Century“ nebodera svakako privlačna za mnoge međunarodne kompanije. Prostrane kancelarije, visoki plafoni i dobro raspoređeni noseći stubovi daju dovoljno prostora čak i najzahtevnijim kompanijama.

Glavni arhitekta i direktor „DLN“ biroa, Phiyona Auyeung saopštio je da je njegov biro primenio postmoderni stil u arhitekturi kada je u pitanju dizajn nebodera „Nanning Logan Century“ te da je ponosan što je taj biro dobio mogućnost da ponudi svoju stručnost i izradi projekat nove znamenitosti grada Naninga. Neboder je dizajniran tako da zadovolji jedinstvene potrebe kompanija za kancelarijskim prostorom ali i da na originalan način prikaže neboder kao buduću veličanstvenu atrakciju ovog grada svetske klase.

Biro „DLN“ je u svom projektu nebodera uključio i park na krovu zgrade veličine 2,000m², sa podijumom i zelenom površinom za rekreaciju i druženje. Na visini od 82 sprata, biro je zamislio najvišu platformu za posmatranje, sa liftovima koji dostižu brzinu i do 6m u sekundi, omogućavajući svakom posetiocu fantastičan pogled na grad Naning.

Grad Naning nalazi se blizu Hong Konga i Makaoa ali i na maloj udaljenosti od Vijetnama. Ovakva geografska prednost čini Naning ključnim komercijalnim i komunikacionim centrom koji povezuje Kinu i Jugoistočnu Aziju, pri čemu posebno uživajući u prednostima koje dobija zahvaljujući ASEAN-Kineskom Sporazumu o Slobodnoj Trgovini. Dobro razvijena infrastruktura i buduća lokacija „Nanning Logan Century“ nebodera takođe omogućava dobru pristupačnost kada je u pitanju transportna mreža.

Izgradnja nebodera po fazama započela je 2013. godine, a za sve ovo vreme pokušavao se ispratiti ubrzani razvoj grada ali i celog regiona Južne Kine. Završetak izgradnje planiran je za 2017. godinu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...