INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

NM Kuća u Madridu

15.07.2015. | Ignant

NM Kuća je projektovana od strane španskog arhitektonskog biroa „gaSSz arquitectos“ i nalazi se u predgrađu Madrida okružena bujnom šumom. Koristeći jedinu čistinu u borovoj šumi na vrhu parcele, arhitekte su smestile kuću NM ispred granitnog grebena odakle se pružaju prelepi panoramski pogledi.

Početni oblik paralelopipeda je deformisan tako da se prilagodi više efikasnijoj formi objekta. Rezultat ovog prilagođavanje je volumen sa isečenim uglovima i uvučenim krovom, koji formira dijagonalu sa dolinom ispod njega.

Dobijeni niži nivo koncentriše zajedničke oblasti kao što su dnevna soba, kuhinja, trpezarija i kupatilo u jedan prostor. Gornji nivo se sastoji od dve spavaće sobe i zajedničko kupatilo.

Modelovanje kuće je podeljeno na dva dela: „Mokri radovi“ za omotač kuće, koji je napravljen od armiranog betona; i „Suvih radova“ u samoj kući unutra, koja je enterijerski zamišljena kao drveni orman montiran na metalnoj podlozi.

Oplata za spoljašnje betonske površine je napravljena od OSB ploča kako bi se njihova tekstura drveta prenela na sam beton, karakterišući njegovu materijalnost koja je na pola puta između borove kore i lišajeva koji rastu na granitnoj steni.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;