INFONET-468X60-BANNER

Cevasta školska kantina napravljena od 4 prefabrikovanih modula

08.07.2015. | Dezeen

Ova cevasta kantina jedne osnovne škole u Ovijedu u Španiji je izgrađena od četiri prefabrikovanih modula za samo 90 dana. Španski arhitekta Migel Angel Garsija-Pola Baljeho je osmislio projekat radi pružanja novog prostora za školsku kuhinju, trpezariju, skladišnog prostora i toaleta na vreme za novu školsku godinu.

Četiri modula strukture površine 226 metara kvadratnih su napravljeni samo nekoliko kilometara od škole, a zatim transportovani kamionom do lokacije gradnje, gde su montirani. Čitav proces je trajo samo 90 dana - izrada modula je trajala 45 dana, a druga polovina vremena je otišla na izgradnju objekta na licu mesta.

Ovalna forma zgrade omogućava kišnici da se prirodno sliva sa strane objekta, čime se eliminiše potreba za olucima. Ona se lako održava i njen otvoreni plan omogućava funkcionalnu fleksibilnost.

Objektu se može pristupiti preko dve strane: na kraju blizu toaleta i skladišnog prostora, i na severnoj stani pored kuhinje.

Zahvaljujući svojoj modularnosti, zgrada se može proširiti ili prilagoditi različitim namenama, brzo demontirati i transportovati na drugu lokaciju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;