Montažni baštenski studio izgrađen za samo 3 nedelje

18.06.2015. | Arch Daily

Ovaj baštenski studio površine 82 metara kvadratnih u Đironi, Španija, je delo arhitektonskog biroa Arquitecturia, koji je želeo da umanji ometanje dvorišta svog klijenta koji im je tražio mali studio u kome bi slikao, pa su se oni odlučili za montažni objekat koji su uspeli da izgrade za samo tri nedelje.

Sastavljen uglavnom od drveta i stakla, baštenski studio čuva ogromno stablo jasena koje je smešteno pored njega, i koje je duplo veće od samog studija. „Kuća u obliku slova L stvara kvadratnu baštu u kojoj se nalazi veliko stablo jasena“, kažu arhitekte.

„Želeli smo da zadržimo veličanstveno drvo na parceli i fokusiramo poglede na uglove vrta, čime smo sprečili poglede na kuću iz unutrašnjosti montažnog studija“, objašnjavaju arhitekte iz biroa Arquitecturia.

Središnji prostor studija je duple spratne visine, stvarajući osećaj ekspanzije i slobode, koje su od ključnog značaja za kreativne procese, a obilje zastakljenih elemenata obezbeđuje dovoljnu količinu prirodne svetlosti potrebne za slikanje.

Pored činjenice da je studio projektovan da inspiriše vlasnika, priliv osvetljenja pomaže u smanjenju troškova za veštačko osvetljenje. I bez sumnje novi vlasnici vole prirodan povetarac koji cirkuliše kroz otvoreni prostor studija.

Četiri krila okružuju ostatak studija, uključujući ulaz, skladišni prostor, mokri čvor i dnevni boravak. Ovaj divni studio, koji je ujedno otvoren i privat, je koštao oko 41.000 evra, i predstavlja san svakog umetnika.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...