Montažni baštenski studio izgrađen za samo 3 nedelje

18.06.2015. | Arch Daily

Ovaj baštenski studio površine 82 metara kvadratnih u Đironi, Španija, je delo arhitektonskog biroa Arquitecturia, koji je želeo da umanji ometanje dvorišta svog klijenta koji im je tražio mali studio u kome bi slikao, pa su se oni odlučili za montažni objekat koji su uspeli da izgrade za samo tri nedelje.

Sastavljen uglavnom od drveta i stakla, baštenski studio čuva ogromno stablo jasena koje je smešteno pored njega, i koje je duplo veće od samog studija. „Kuća u obliku slova L stvara kvadratnu baštu u kojoj se nalazi veliko stablo jasena“, kažu arhitekte.

„Želeli smo da zadržimo veličanstveno drvo na parceli i fokusiramo poglede na uglove vrta, čime smo sprečili poglede na kuću iz unutrašnjosti montažnog studija“, objašnjavaju arhitekte iz biroa Arquitecturia.

Središnji prostor studija je duple spratne visine, stvarajući osećaj ekspanzije i slobode, koje su od ključnog značaja za kreativne procese, a obilje zastakljenih elemenata obezbeđuje dovoljnu količinu prirodne svetlosti potrebne za slikanje.

Pored činjenice da je studio projektovan da inspiriše vlasnika, priliv osvetljenja pomaže u smanjenju troškova za veštačko osvetljenje. I bez sumnje novi vlasnici vole prirodan povetarac koji cirkuliše kroz otvoreni prostor studija.

Četiri krila okružuju ostatak studija, uključujući ulaz, skladišni prostor, mokri čvor i dnevni boravak. Ovaj divni studio, koji je ujedno otvoren i privat, je koštao oko 41.000 evra, i predstavlja san svakog umetnika.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...