INFONET-468X60-BANNER

Dve porodice ispod asimetričnog krova kuće KHT

18.06.2015. | Arch Daily

Japanske arhitekte ne prestaju da nas zadivljuju sa svojim modernim projektima, a kuća KHT biroa „International Royal Architecture“ nije izuzetak. Završena sa asimetričnim krovom koji je delimično konkavan i ugaoni, ova jednospratna kuća smešta dve porodice u japanskoj prefekturi Jamagata.

Krov i zidovi su povezani bešavno sa metalnim panelima otpornim na vremenske uslove pod nazivom Galvalume - ugljenični limovi prekriveni sa legurom aluminijum cinka - koji su dovoljno robustni da izdrže težinu snega.

Istočna strana kuće je pokrivena sa konkavnim krovom i smešta prizemni prostor za stariju porodicu, dok jednospratni prostor koji se nalazi na zapadnoj polovini kuće smešta mlađu porodicu.

U prizemlju su dva prostora povezana sa sobom u japanskom stilu koja je zatvorena sa kliznim vratima od poda do plafona koja puštaju obilje prirodne svetlosti u prostor. Iznad sobe se nalazi otvorena terasa koja je vidljiva sa prednje i zadnje strane kuće.

Prostrani enterijer je minimalistički i okupan je u prirodnoj svetlosti. Dok su zidovi i plafoni uglavno bele boje, arhitekte su dodale različite materijale kako bi razbili prostor, kao što je brezova šperploča koja je korišćena za stepenište i ogradu.

Prozori nepravilnih veličina i moderna viseća rasveta, kao što je luster sa ogoljenim sijaličnim grlom, pružaju razigrani osećaj kući KHT.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;