INFONET-468X60-BANNER

Sofisticirana montažna kuća u Hemptonima

15.06.2015. | Inhabitat

Kada je reč o montažnim kućama, arhitektonski biro Resolution 4: Architecture pokazuje da je ponekad najbolje držati se starih razmišljanja i praksi. Poznata po svojim sofisticiranim, modularnim strukturama, firma sa sedištem u Njujorku je prevazišla samu sebe sa poslednjim projektom obimne kuće od 400 metara kvadratnih u Hemptonima.

Luksuzni dom se nalazi u gradu Vainskot u državi Njujork, SAD, i smešten je na šumovitoj parceli od 1,5 hektara površine, nudeći idilično prebivalište daleko od vreve Njujorka. Šest spavaćih soba, sedam kupatila, medijska soba, bazen, krovna bašta i brojni tremovi nude vikend ispunjen hedonizmom.

Na prvi pogled, kuća može izgledati kao bilo koji drveni dom iz snova većine nas. Međutim, materijali koji su korišćeni u njenoj izgradnji su svi prefabrikovani, što je omogućilo arhitektama i vlasnicima da uštede na troškovima materijala i izgradnje jer su gradili svoju kuću snova korišćenjem održivih principa.

Eksterijer doma je obložen sa kedrovinom boje meda koje se savršeno uklapaju sa okolnim šumovitim pejzažem. Razni detalji u enterijeru poput kabineta i podova su izrađeni od javora i bambus panela.

Kroz celokupnu kuću, veliki drveni prozori obloženi aluminijumom visine od poda do plafona omogućavaju prodor optimalnoj količini prirodnog svetla, pored toga da obezbeđuju energetsku efikasnost i uštede na troškovima grejanja i hlađenja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;