INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održiva Gradska kuća u Danskoj sa zelenim krovovima i solarnim panelima

02.06.2015. | Arch Daily

Nova zgrada Gradske kuće u Viborgu u Danskoj je čudo održive i upečatljive arhitekture, i to zahvaljujući arhitektonskom birou Henning Larson Architects, koji je pobedio na međunarodnom konkursu za projektovanje ovog zdanja.

Karakteristike dizajna kompleksa ostaju verne čistom, oštrom stilu regiona, ostajući u skladu sa impresivnim ekološkim karakteristikama savremene održive arhitekture. Gradska kuća je izgrađena na periferiji grada, ima prostora za buduća širenja i deli posebnu ravnotežu sa zelenilom u okolini.

Arhitekte su projektovale krovove parkinga tako da neki od njih budu obloženi zelenom travom, a neki solarnim panelima. Za ovo je rečeno da predstavlja simbol ujedinjenja između svrhe zgrade i ljudi u gradu.

Eksterijer gradske kuće takođe ističe mnoge poteze prozora, koji puštaju obilje prirodne svetlosti u enterijer. Privlačni eksterijer gradske skupštine sa parternim uređenjem se čak ne može uporediti sa unutrašnjosti, koja je sa svojim elegantnim linijama i kreativnim detaljima predivna.

Nelinerano stepenište spaja celu unutrašnjost, uključujući i bojene elemente u enterijeru nasuprot blažim nijansama koje ih okružuju. Šest spratova radnih prostora i zajedničkih prostora se mogu otvoreno posmatrati kroz dobro projektovan atrijum.

Foto: Thorbjørn Hansen

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;