INFONET-468X60-BANNER

Šarmantna japanska kuća sa garažom sa zelenim krovom

27.05.2015. | Inhabitat

Ova jednostavna, ali lepo projektovana kuća u blizini grada Vakajama u Japanu je puna duha i ima jaku vezu sa okolnim pirinčanim poljima. Kuća je izgrađena za suši kuvara, koji je takođe i ljubitelj automobila, i on je projektovan tako da savršeno odgovara potrebama ovog savremenog čoveka.

U srcu kuće se nalazi garaža za dva automobila pokrivena sa zelenim krovom i divnim dvorištem koje je vidljivo iz svake sobe u kući. Rezidencija Kišigava je projektovana od strane arhitektonskog biroa Architect & Associates Mitsutomo Matsunami i završena je u proleće 2011. godine.

Smeštena pored pirinčanih polja, kuća ima poglede na polja obradive zemlje i veoma je ušuškana. Organizovana u obliku slova U oko dvorišta, sa dominantnom garažom smeštenom pored puta, kuća omogućava svojim stanarima da uživaju u mirnoj atmosferi okolne prirode.

Posetioci kući prilaze preko kamenog puta u dvorište i prizemni povezani prostor koji se zove Doma. Kuća nema tradicionalni ulazni hol i prijatelji vlasnika često svraćaju u posetu. Velika staklena klizna vrata u dnevnoj sobi i spavaćim sobama gledaju ka dvorištu i garaži, otvarajući prostor ka spoljašnjosti i podstičući prirodnu ventilaciju kuće.

Iako je kuća veoma skromne veličine od samo 49,58 metara kvadratnih, ona ima dve spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, vešarnicu, skladišni prostor i veliki otvoreni dnevni boravak. Jedna od najvećih želja vlasnika je bila da ima Irori (tradicionalno japansko otvoreno ognjište), koje se nalazi u dnevnoj sobi sa pogledima na obližnja pirinčana polja.

Pored prirodne ventilacije i malog životnog prostora, ova japanska kuća poseduje veliku otvorenu garažu za dvoje automobila sa zelenim krovom. Ovaj zeleni krov sa debelim slojem zemljišta održava prostor izolovanim od toplote sunca i upija kišnicu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;