INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kula posmatračnica umotana u 3,5km konopaca koji imitiraju okolne peščane dine

11.05.2015. | Inhabitat

Holandski arhitektonski biro Ateliereeen Architects je projektovao trideset metara visoki drveni toranj za posmatranje koji je inspirisan peščanim dinama Lomelse sahare u belgijskom gradu Lomelu. Trouglasta struktura je umotana u preko tri i po kilometara konopca, imitirajući na taj način talasaste linije i pustinjske pejzaže te oblasti.

Biro Ateliereeen Architects je sarađivao sa belgijskim arhitektonskim biroom MaMu Architects kako bi projektovao strukturu koja bi omogućila posetiocima ovog popularnog prirodnog rezervata u Belgiji da uživaju u pogledima na prirodu.

Kula menja svoj oblik kada se posmatra iz različitih perspektiva - što je kvalitet koji se savršeno uklapa sa stalno menjajućim pejzažom koji se preoblikuje jakim vetrovima.

Drvena struktura je umotana u konopac koji odražava linije koje formiraju dine, i sadrži tri platforme - od kojih se najniža prostire prema vodi i kojoj se pristupa preko rampe. Posetioci mogu ići stepenicama sa ove tačke i popeti se na visinu od skoro trideset metara.

Na pola puta do vrha, posetioci mogu da se odmaraju na drugoj platformi i jednom kada stignu do treće platvorme, pogledi se otvaraju ka širokom peščanom području rezervata. Nova struktura, sa svojim prirodnim materijalima i šemom boja se savršeno uklapa u okolinu i nudi novu ugodnost onima koji posete rezervat.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;