INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ova napuštena kuća stara 300 godina je pretvorena u kafić umotan u bambus

08.05.2015. | Dezeen

Arhitektonski biro Wise Architecture iz Seula je nedavno transformisao napuštenu kuću staru 300 godina u predivni kafić.

„Kafić vetra“ je smešten u malom gradu u Južnoj Koreji i nazvan je po povetarcu koji slobodno duva kroz njegovu novu fasadu napravljenu od bambusa. Njegov šarm leži u jedinstvenoj nedovršenoj estetici, što je rezultat skromne ali moderne rekonstrukcije.

Kuća kafića je bila deo desetina napuštenih objekata koji su ostali nakon što su njihovi vlasnici napustili mali grad Kasangri Kjungbuk, kako bi oprobali sreću u većem gradu. Oblik kafića je razvijen nakon što su arhitekte uklonile i dodale nove zidove, uključujući i ram od bambusa i platformu koja funkcioniše kao terasa. Fasada od bambusa kafića ne samo da umotava kuću staru 300 godina na jedan savremeni način, već i omogućava prodor prirodne ventilacije kroz nju.

Sa veličanstvenim kontrastom između starog i novog, enterijer ove kuće obložene bambusom može delovati nedovršeno na prvi pogled, ali je u stvari u potpunosti završen.

Sa velikim zastakljenim otvorima u delu za sedenje, njegov robustni i prozračni enterijer prikazuje red netaknutih belih šoljica i bar od nerđajućeg čelika smeštenog u centru stare kuće.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;