INFONET-468X60-BANNER

Utvrđenje sa kulom iz 19. veka pretvoreno u šarmantni pansion u Grčkoj

27.04.2015. | Dezeen

Kada su arhitekte Kostas Zouvelos i Kasiani Teodorakakou upitane da renoviraju tvrđavu sa kulom iz ranog 19. veka, nešto prelepo se desilo.

Smeštena na obali rta Tenar u Grčkoj, Tenar plavo utočište je predivan pansion sa dosta istorije. Arhitekte su obnovile spomenik kulture sa čudesnom negom, čuvajući njegove debele kamene zidove i dodajući neke nove funkcije koje povećavaju njegov izvorni šarm.

Tenar plavo utočište se diže iz hridi sa pogledom na grčku obalu rta Tenar. Tvrđava iz ranog 19. veka je obnovljena i pretvorena u luksuzni apartmanski pansion sa tri zvezdice. Iako su arhitekte morale da se strogo pridržavaju propisa za očuvanje i detaljnu restauraciju ovog spomenika kulture, konačan izgled je veoma šarmantan zahvaljujući njihovom trudu i uklapanju kamenih zidova sa savremenim namenama.

Svi kameni zidovi su ojačani korišćenjem tradicionalnog maltera poznatog pod imenom „kourasani“, napravljenim od lokalnog tenarskog zemljišta, keramike u prahu, kreča, rečnog peska i malo cementa.

Pored legendarne kule, druge znamenitosti su terasa, dvorište i pejzažni bazen koji se uklapaju u pejzaž. Renovirana sa pažnjom i lokalnim materijalima, ova bivša tvrđava je mesto koje svakako treba da posetite.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;