INFONET-468X60-BANNER

Studio kula

24.04.2015. | Ignant

Studio kula je dramatično smeštena na delu kamenite obale u Šoal zalivu, Njufaundland, u Kanadi, gde ne postoji ne jedan put kojim možete doći, već jedino isključivo planinarenjem.

Kao deo arhitektonske serije biroa Saunders Architecture iz Kanade, skulpturalana silueta studija se naginje ujedno napred i nazad kako se uvija nagore na Ostrvu Fogo. Prosečan posetilac ostrva će nakon što ugleda ovu čudnu crnu kulu bez prozora postaviti pitanje „Šta je ovo?“.

Zvanično otvaranje Studio kule je bilo veoma svečano i uključivalo je veliku lomaču, baklje, vatromet i puštanje snimka zvukova koji prave lokalni kitovi u pozadini. Studio se sastoji od tri niova sa ukupnom visinom od 10 metara. Ulazni deo je opremljen sa čajnom kuhinjom, kompostnim toaletom i kaminom na drva.

Njegov prvi sprat je studio prostor koji je velikodušno osvetljen sa krovnim svetlarnikom. Ponekad, drastični apstrakni oblik Studio kule ofarbane u crno kao da nestaje u maglovitom vremenu, koje je tipično za Ostrvo Fogo.

Unutar Studio kule je sve okrečeno u blistavu belu boju, a kretanje se vrši preko belih merdevina u horizontalnim otvorima koja naposletku vode do krovne terase sa koje se pružaju pogledi na okean i kameniti teren u okolini.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;