IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kako izgraditi kompaktnu i multifunkcionalnu kolibu za malo para

22.04.2015. | Inhabitat

Da li sanjate o izgradnji svoje male kuće, ali nemate nikakvu predstavu odakle da počnete? Arhitekta Džošua Vudsman iz Sjedinjenih Američkih Država vam može pomoći. Kao osnivač kompanije „Pin Up Houses“, koja se bavi stvaranjem projekata kuća koje se lako grade, Vudsman je projektovao i izgradio Kolibu Šeril, kompaktnu i multifunkcionalnu vikendicu. Elegantna koliba može biti izgrađena za samo tri nedelje i to sa materijalima u vrednosti od samo 2.500 evra.

Koliba Šeril, koja je samo jedna od mnogih malih kuća dostupnih u kompaniji „Pin Up Houses“, je slatka i moderna stambena zgrada koja koristi multifunkcionalni nameštaj kako bi postigla maksimalnu iskorišćenost površina.

Koliba sa jednom prostorijom obuhvata prirodno okruženje sa zastakljenim vratima pune spratne visine koja se otvaraju na maleni trem. Malena kuća ima površinu od samo 10 metara kvadratnih, a pristup njoj se odvija preko merdevina koje se spuštaju sa trema na tlo.

Multifunkcionalni nameštaj čini većinu prostora u maloj kolibi. Protitip Kolibe Šeril prikazuje kako drvene kutije za odlaganje stvari sa jastucima na vrhu mogu poslužiti kao skladišni prostor, krevet ili mesto za sedenje za desetoro ljudi. Drvene kutije mogu čak biti postavljene na zid na klinovima radi uštede prostora.

Peć na drva održava temperature u kolibi udobne tokom hladnih zimskih meseci. Projekat Kolibe Šeril je dostupan na sajtu kompanije „Pin Up Homes“ za samo 29 američkih dolara, i on dolazi sa uputstvom korak po korak za gradnju, listom materijala i spiskom potrebnih alata.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;