Neobičan hotel u Pjongčangu je održivo utočište za Zimske olimpijske igre 2018

21.04.2015. | Arch Daily

U očekivanju priliva turista i sportista koji će hrliti u Pjongčang, Južna Koreja, za vreme Zimskih olimpijskih igara 2018. godine, arhitektonski biro Planning Korea Designs je projektovao zadivljujući prostrani hotel.

Projekat hotela sa zelenim terasama će se uvijati u kaskadnim krivinama koje formiraju njegov oblik beskonačnosti. Projektovan za potrebe Zimskih olimpijskih igara, turistički hotel će biti smešten na plaži, pružajući gostima poglede na vodu i planine.

Moderna fasada ovog neobičnog hotela će biti obložena sa bujnim nebeskim vrtovima, koji formiraju kose linije zelenila od tla do krova, pružajući gostima harmoniju prirode i arhitekture.

Arhitektonski biro Planning Korea Designs je projektovao hotel koji pokriva 29.493 metara kvadratnih površina, nudeći 946 soba predstojećim gostima Zimskih olimpijskih igara. Oblik petlje hotela je inspirisan ekološkom strukturom planktona, ali on odozgo neverovatno liči na tobogan.

Zakrivljeni hotel je smešten oko velikog bazena, koji se proteže ispod petlje i prema plaži. Staklena fasada stvara prirodno osvetljenu unutrašnjost u svim sobama, apartmanima i zajedničkim prostorima. Fasada se noću pretvara u ekran na nižim niovima, sa LED sistemom koji stvara digitalni ekran.

Duž svake padine odmarališta, arhitekte su stvorile vrt koji uključuje travnati pod i drveće. Ovi vrtovi stvaraju vidljivu zelenu liniju gledano izdaleka. Na licu mesta ovi vrtovi donose prisustvo prirode i zelenih prostora gostima, koji mogu da pronađu mir i samoću na jednom od mnogih travnatih vrtova. Gosti takođe mogu da uživaju u pogledima i svežem vazduhu na krovu hotela.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece