INFONET-468X60-BANNER

Paviljon u parku sa ogledalima noću sija kao fenjer

09.04.2015. | Dezeen

Arhitektonski biro GH3 iz Toronta je nedavno završio Paviljon u Borden parku, strukturu sa ogledalima koja podseća na kružnu arhitekturu nekadašnjih parkovskih struktura. Stvoren kao deo revitalizacije parka u Edmontonu, paviljon nalik bubnju takođe uključuje bitne infrastrukturne pogodnosti.

Projekat arhitektonskog biroa GH3 je osvojio prvu nagradu na međunarodnom arhitektonskom konkursu za projektovanje paviljona, koji je održan od strane gradskih zvaničnika Edmontona 2011. godine, i on je pohvaljen zbog svog korišćenja ekološki prihvatljivih materijala i istorijskih referenci.

Zakrivljena zgrada je prekrivena sa trouglastim reflektujućim panelima koji čine da paviljon „nestane“ u okolni pejzaž tokom dana. Cik-cak ramovska konstrukcija  Paviljona u Borden parku je izgrađena od laminirane glulam duglazije i smešten ja na betonskom temelju.

„Sa svojim istaknutim komponentama od drveta i betona, paviljon dokazuje svoj uspeh u izboru trajnih, stalnih i vanremenskih materijala“, rekle su arhitekte. „Preosatala paleta materijala u zgradi se sastoji od jednostavnih materijala koji, po svom karakteru, naglašavaju okolinu, a po svom kvalitetu, osiguravaju robustnu i trajnu zgradu.“

Paviljon smešta toalete, vending mašine, kao i nekoliko stolova sa ugrađenim stolicama. Mesta za sedenje se nalaze na ivici paviljona i gledaju na okolinu kroz bele trouglaste rešetke. Noću, prizmeni paviljon svetli iznutra i izlaže enterijer okolnim posmatračima, delujući kao fenjer u parkovskom prostoru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;