INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Seoski kulturni centar za zelenim krovom u Austriji

09.03.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro Parc Architekten je projektovao kulturni centar „Kulturzentrum Ischgl“ kao podzemni kompleks sa malim trgom organizovan oko različitih prostorija namenjenih razvoju lokalne i internacionalne kulture.

Kulturni centar, smešten u jedno od najvažnijih turističkih zimskih destinacija u Austriji, je uklesan u brdu, sa isturenim pojedinačnim elementima koji unose prriodnu svetlost u zgradu. Posetici mogu da koriste malu stazu koja prolazi preko vrha centra kako bi se kretali između seoskog trga i gornjeg dela sela.

Seoski kulturni centar je obnovljena parohija koja je sagrađena 1763. godine, a ima za cilj da definiše identitet i stvori moderno mesto okupljanja. Poseduje podzemni tunel koji omogućava pristup turistima između hotela i ski liftova, dok na površini malena staza spaja seoski trg sa gornjim delom sela. Trg se nalazi u srcu kompleksa i obuhvata nekoliko mesta za sedenje.

Struktura je uglavnom izgrađena za seoski muzički bend, zbog čega je soba za vežbanje benda smeštena u centru zgrade. Ugaoni zidovi pružaju bolju zvučnu izolaciju, dok spoljašnja drvena rešetkasta struktura stvara trouglastu geometriju koja dominira lokacijom.

Spoljašnji muzički paviljon se nalazi na južnoj strani parcele i poseduje vertikalne drvene panele koji pojačavuju akustiku prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;