SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trouglasti letnjikovac koji ujedno služi i kao zid za penjanje

09.03.2015. | Dezeen

Ukoliko ste arhitekta i volite penjanje, zašto ne biste sebi projektovali i izgradili kuću na koju se možete popeti? To je upravo ono što je Leo Kvarsebo uradio. On je izgradio za sebe i svoju decu vikendicu trouglastog profila i kosih fasada na koje se mogu penjati. Smešten u ruralnoj Švedskoj, letnjikovac odaje utisak kućice na drvetu za odrasle.

Švedski arhitekta Leo Kvarsebo je projektovao za sebe i svoju decu letnjikovac u ruralnom području Dalarne. Njegova trouglasta fasada je stvorena za penjanje i ima konopac koji visi sa vrha. Kvarsebo potvrđuje da je „kuća pomalo nalik kućici na drvetu za odrasle“ i da pogled sa vrha oduzima dah, kako iznutra, tako i izvan kuće.

Kuća je izgrađena u potpunosti od drveta, sa strim fasada obloženim sa borovim panelima i enterijerom koji je obložen od reciklirane brezove šperploče. Enterijer je ispunjen sa prirodnom svetlošću, a većina nameštaja je napravljeno od strane arhitekte, prilagođavajući se jedinstvenom trouglastom profilu.

Spavaće sobe se nalaze na gornjim nivouma, a zajedničke dnevne oblasti smeštene u prizemlju se otvaraju ka velikoj terasi koja je savršena za ručavanje na otvorenom, čitanje ili ljuljanje pod zvezdama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;