INFONET-468X60-BANNER

Zanimljiva ugaona kuća na plaži u Hamptonu

04.03.2015. | NotCot

Njujorški arhitektonski biro Bates Masi Architects je projektovao ovu prelepu vikendicu na plaži u Hamptonu nadomak Njujorka. Projekat je u skladu sa strogim pravilima Savezne agencije za vanredne situacije SAD-a o visini zgrada pored vodenih površina bez žrtvovanja osećaja prostornosti.

Geometrija kuće u Hamptonu maksimizira unos prirodne svetlosti u enterijer i pruža predivne poglede na okruženje. Vikendica se pored geometrije može pohvaliti i sa optimalnim strategijama za kontrolu vode i kanalizacije.

Kuća je projektovana za par koji je kupio parcelu veličine četvrtinu hektara na samo 200 metara udaljenu od okeana pre više od 40 godina. Prema propisima, najveća kuća koja se može izgraditi je dvospratnica sa 56 metara kvadratnih površine.

Objekat je izdugnut za 1,8 metara iznad tla, a u skladu prema rigoroznim pravilima Savezne agencije za vanredne situacije SAD. Zahvaljujući centralnoj praznini i staklenim zidovima koji razdvajaju različite sobe, prostor je okupan sa prirodnim svetlom.

Podne ploče i krovne površine su projektovane i izgrađene kao tanke konstrukcije. Ne postoji uobičajena klimatizacija u kući, već svaki prostor ima odvojeni mehaničku jedinicu koja osigurava veću energetsku efikasnost. Prirodna trava je korišćena za uređenje pejzaža i ona krije put koji vodi do kuće.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;