Crna kuća bluza je predivni šumski raj za ljubitelje muzike

03.03.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro Studija Archispektras je projektovao ovu predivnu crnu kuću smeštenu u bujnim šumama Litvanije. Inspirisana klijentovoj ljubavi prema muzici, Crna kuća bliza je delimično obložena sa ugaonim staklenim panelima koji se otvaraju ka šumi tokom toplijih meseci. Projektovana sa velikim stambenim prostorima, kuća odjekuje sa omiljenom muzikom klijenta, istovremeno stvarajući odnos sa prirodom.

Spolja gledano, ugaoni dom je mešavina crne cigle i strukurnih staklenih panela koji se usklađuju međusobno. Staklom obložena forma prati liniju krova kuće, stvarajući vazdušat ulazni deo koji se otvara ka povišenom drvenom tremu. Tokom zimskih meseci, stakleni paneli se otvaraju, omogućavajući ulaz svežeg vazduha u kuću.

Enterijer doma je otvoren i vazdušast, sa duplim spratnim visinama u dnevnim oblastima koje krivudaju sa uglovima kuće. Svetlarnici na krovu i stakleni paneli se prostiru po celoj unutrašnjosti, dovodeći svetlo u spavaće sobe na gornjem spratu.

Crna cigla se unutra ponavlja u naglašenim zidovima u kojima su smešteni moderni kamini. Beli zidovi se spajaju sa crnom ciglom, naglašavajući prostrani kvalitet projekta. Podovi su obloženi u elegantnom sivom kamenu koji odgovara cigli.

Spušteni plafon u kuhinjskoj i trpezarijskoj oblasti je obložen sa sivim drvetom koje nastavlja prirodnu estetiku. Na spatu, drveni podovi i zidni akcenti oponašaju šumu izvan, vezivajući prirodu u svaku prostoriju kuće. Razuđeni dom stvara odličnu akustiku za uživanje u mizici i zvucima prirode koji se filtriraju u zatvorenom prostoru.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...