INFONET-468X60-BANNER

Merite fotoaparatom - Sticky Yard digitalni sistem za merenje

11.04.2009. | Emerge Industries

Uzimanje dužinskih mera nikada nije bilo jednostavnije, kažu iz kompanije Emerge Industries sa sedištem u La Mesi, Kalifornija. Kompanija je od osnivanja 2000. godine specijalizovana za dizajn i razvoj novih sistema za merenje koji štede vreme i novac.

Poslednji u nizu proizvoda koji je kompanija izbacila na tržište jeste Sticky Yard digitalni sistem za merenje.

Govori se o traci dužine jednog jarda (oko 0,9m) koju postavite npr. na fasadu objekta ili unutrašnji zid. Zatim fotografišete enterijer ili eksterijer i uz pomoć softvera kojim se lako upravlja dobićete sasvim približno tačne mere fotografisane ravni.

Ovim se otklanja problem nošenja papira za skiciranje sa sobom, ili, ono što se veoma često dešava kod snimanja situacije – zaboravljanje uzimanja neke od mera potrebnih npr. za projekat enterijera. Potrebno je samo da sa sobom ponesete fotoaparat (fotografije će vam bez obzira dobro doći kao podsetnik) i traku.

Ovaj sistem merenja sasvim je dovoljan za potrebe u građevinarstvu, a vreme uzimanja kompletnih mera je onoliko koliko vam je potrebno da fotografišete situaciju.

Uzimanje detaljnih mera fasade je naročito unapređeno, s tim što će preciznost dobijenih mera zavisiti od jačine objektiva na vašem fotoaparatu, tj. mogućnosti da snimite fotografiju sa što manje zakrivljenja.

Najveća prednost je svakako kod uzimanja mera većih objekata: tribina stadiona, dugačkih zidova, silosa, i sl. Preciznost merenja može apsolutno da zadovolji potrebe kod davanja osnovne ponude za skelski sistem, izvođenje demit fasade, malterisanje, izradu idejnih rešenja...

Digitalni paket po ceni od 70 dolara sadrži lepljivu traku, magnetnu traku i softver koji vaš fotoaparat i računar pretvara u merni uređaj.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;