Merite fotoaparatom - Sticky Yard digitalni sistem za merenje

11.04.2009. | Emerge Industries

Uzimanje dužinskih mera nikada nije bilo jednostavnije, kažu iz kompanije Emerge Industries sa sedištem u La Mesi, Kalifornija. Kompanija je od osnivanja 2000. godine specijalizovana za dizajn i razvoj novih sistema za merenje koji štede vreme i novac.

Poslednji u nizu proizvoda koji je kompanija izbacila na tržište jeste Sticky Yard digitalni sistem za merenje.

Govori se o traci dužine jednog jarda (oko 0,9m) koju postavite npr. na fasadu objekta ili unutrašnji zid. Zatim fotografišete enterijer ili eksterijer i uz pomoć softvera kojim se lako upravlja dobićete sasvim približno tačne mere fotografisane ravni.

Ovim se otklanja problem nošenja papira za skiciranje sa sobom, ili, ono što se veoma često dešava kod snimanja situacije – zaboravljanje uzimanja neke od mera potrebnih npr. za projekat enterijera. Potrebno je samo da sa sobom ponesete fotoaparat (fotografije će vam bez obzira dobro doći kao podsetnik) i traku.

Ovaj sistem merenja sasvim je dovoljan za potrebe u građevinarstvu, a vreme uzimanja kompletnih mera je onoliko koliko vam je potrebno da fotografišete situaciju.

Uzimanje detaljnih mera fasade je naročito unapređeno, s tim što će preciznost dobijenih mera zavisiti od jačine objektiva na vašem fotoaparatu, tj. mogućnosti da snimite fotografiju sa što manje zakrivljenja.

Najveća prednost je svakako kod uzimanja mera većih objekata: tribina stadiona, dugačkih zidova, silosa, i sl. Preciznost merenja može apsolutno da zadovolji potrebe kod davanja osnovne ponude za skelski sistem, izvođenje demit fasade, malterisanje, izradu idejnih rešenja...

Digitalni paket po ceni od 70 dolara sadrži lepljivu traku, magnetnu traku i softver koji vaš fotoaparat i računar pretvara u merni uređaj.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...