INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Arup predstavio projekat novog „holističkog“ fudbalskog stadiona A.C. Milan

11.02.2015. | Arch Daily

Kompanija Arup je nedavno predstavila projekat novog stadiona za italijanske rok zvezde fudbala, A.C. Milan. Prostor bi integrisao moderan stadion sa skupim nizom objekata, uključujući i hotel, sportski koledž, restorane, igraonice i javne otvorene prostore. Pored toga, Arup namerava da inkorporira i jedan broj „poboljšanja održivosti“ u nov objekat.

U saopštenju za medije, Arup objašnjava da će stadion pružiti „jedinstvena iskustva za posetioce, gde se posebna pažnja poklanja porodicama koje će moći da uživaju u najsavremenijim tehnologijama i objektima“. Gledaoci mogu očekivati dosta poboljšane linije viđenja terena bez obzira na to gde se oni nalaze u stadionu, i to zahvaljujući upotrebi Arupovih paramterijskih alata.

Stadion će biti opremljen sa pokretnim krovom kako bi se ublažila buka od igre zarad ljudi koji stanuju u okolini stadiona. Pored toga će visokotehnološka rešenja biti raspoređena kako bi unapredila uživanje gledaoca pre, tokom i posle utakmica.

 

Predviđeni su i specijalni VIP objekti sa salonima i prostorima sa direktnim pogledima na mešovite zone i trase sportista od svlačionica do terena. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;