Vila bubamara je elegantan primorski dom obložen u sibirskom arišu i cinku

02.02.2015. | Dezeen

Iako primorske kuće često imaju spektakularne poglede na more, one su takođe i osetljivije na vremenske uslove i porast nivoa mora. Švedski arhitektonski biro Johan Sundberg Arkitektur je vešto ublažio te kompormise u projektu Vile bubamara, sezonske kuće koja uokviruje panoramske poglede na more u švedskom gradu Bedingeštand.

Arhitekte iz biroa Johan Sundberg Arkitektur su postavile letnjikovac na povišenoj obali kako bi je zaštitili od porasta nivoa mora i umotali strukturu u aluminijumsku stolariju koja je tretirana da bolje izdrži korozivne vetrove.

Grad Bedingeštand je okružen prelepim pogledima na more, pesak i šumu; međutim, primorski grad trpi hladne vetrove tokom zimskuh meseci i veoma sprana leta. Kako bi zaštitili Vilu bubamaru od oštih zimskih vetrova, arhitekte su iskrivili oblik zgrade kako bi stvorile ugaonu formu okrenutu ka jugu koja takođe nude veću privatnost.

Istočno krilo kuće smešta spavaće sobe, dok zapadna polovina poseduje otvoreni raspored sa zajedničkim oblastima. Zidovi duž unutrašnjeg ugla doma su prekriveni sa staklenim elementima od poda do plafona kako bi uveli panoramske poglede na more i okolnu prirodu u kuću.

Obrađeni paneli od sibirskog ariša i bravarija boje grafita oblažu eksterijer Vile bubamara. Struktura se sastoji od drvenog rama i čeličnih greda, i postavljena je na betonskom pločastom temelju zamotana sa spoljašnjim zidom. Ravan krov je napravljen od profilisanih i izolovanih metalnih limova.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...