INFONET-468X60-BANNER

Konusna kuća u Švedskoj liči na nasukan brod obložen šindrom

02.02.2015. | Dornob

Švedski arhitektonski biro Trigueiros Architecture je završio projekat savremene Konusne kuće - strukture ispunjenje prirodnom svetlošću i obložene šindrom koja se nalazi u okviru Stokholmskog arhipelaga.

Kuća na obali mora nadgleda privatnu plažu i pristanište, i ona je nežno postavljena na travnato brdo. Ugaoni dom poseduje dramatično nagnuti krov koji, kada se upari sa kosim redovima drvene šindre, daje stambenom objektu iluziju nasukanog broda.

Za razliku od svog teksturisanog, drvenog eksterijera, enterijer Konusne kuće je sav u beloj boji, osim drvenog plafona, stepeništa i drvenog i kamenog poda. Obilje staklenih površina i pažljivo planirano unutrašnje prostorno uređenje donose velikodušnu količinu prirodnog svetla u kuću.

Kako bi stvorili osećaj prostornosti i maksimizirali izlaganje suncu preko svetlarnika, arhitekte su postavili dnevni prostor duple spratne visine na strani kuće koja je najbliža obali; druga polovina kuće je podeljena u tri nivoa koji su spojeni preko stepeništa.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;