INFONET-468X60-BANNER

Maleni cevasti studio na drvetu

22.01.2015. | Dezeen

Australijski arhitekta Maks Pričard (Max Pritchard) je stvorio čudno lepu cilindarsku strukturu na drvetu kao svoj kućni studio. Malena dvrena cev zgrade je oko 6 metara visoka i manje od 3 metara u prečniku, a pruža udobno sklonište gde Pričard može da radi vikendom.

Pre gradnje svog cilindričnog studija, Pričard je već imao samoprojektovanu rezidenciju u krošnjama. Glavna kuća je čelična zgrada bele boje, smeštena na vrhu crnih stubova. Arhitekta je shvatio potrebu za mirnim prostorom za rad, pa je projektovao i izgradio svoj dvospratni studio.

Studio je remek delo u toploj oker boji. Izgrađen od lokalne borovine, studio nije prvi cilindrični objekat koji je Pričard projektovao. On priznaje korišćenje kružnih oblika u drugim projektima: „Pretpostavljam da mi se dopada kombinacija čistih formi - linearni paviljon kuće u kontrastu sa kružnim.“

Pričard se opredelio da sam izgradio studio među drvećem, uživajući u pretvaranju svog dizajna u stvarnost. On smatra da je učešće u gradnji bitno za arhitekte i njihovo bolje razumevanje materijala i koncepta dizajna koji se primenjuju. Sudeći po estetici svog malog studija, Pričard je naučio mnogo tokom godina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;