Malena kotlarnica od 8 kvadrata postala šarmantna gostinska kuća

20.01.2015. | Dornob

Kako bi dokazali da se maleni životni prostor može napraviti bez odricanja od savremenog komfora u bilo kojoj okolnosti, arhitektonski biro Azevedo Design je pretvorio ovu malenu kotlarnicu u San Francisku u mirnu gostinsku kuću. Pre konverzije, ova malena zgrada od cigli je bila kotlarnica za bivšu vešarnicu. Površina tehničke prostorije je bila samo oskudnih 8 metara kvadratnih.

Biro Azvedo Design je efikasno napravio prostor većim dodavanjem staklenog mezazina i stepeništa - pametno proširujući površinu nagore, umesto ka spolja. Stakleni pod drugog sprata omogućava prodor prirodne svetlosti od gornjih prozora dole u dnevni boravak.

U prizemlju se nalazi mali deo za sedenje i kuhinja koji pružaju prostor za opuštanje i okupljanje. Ručno pravljena metalna radna površina se postavlja na metalne stepenice po potrebi.

Unutar i izvan zgrade je ostao očuvan i izložen prvobitni zid od cigle iz 1916. godine. Krovne grede koje su nosile originalni krov zgrade su ostavljene na mestu kako bi nosili galerijsku spavaću sobu i kupatilo. Na vrhu metalnih stepenica, maleni hodnih smešta integrisani skladišni prostor i vodi do malog kupatila. Staklena platforma vodi do platforme za spavanje sa francuskim ležajem, još više integrisanog skladišnog prostora i noćnog stočića sa lampom.

Projekat rekonstrukcije je video preobraženje jednog nekorišćenog, pomalo ružnog, neverovatno malog prostora i pretvorio ga je u nešto što je nesumljivo šarmantno. Ne možemo reći da bismo bili oduševljeni da živimo tamo stalno, ali kao gostinski stan on je sigurno mnogo lepši od nekih hotelskih apartmana.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...