INFONET-468X60-BANNER

Zelena kutija: Prelepi studio u potpunosti umotan zelenilom

19.01.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Act_Romegialli je dao maloj napuštenoj garaži u italijanskim Alpima predivan novi život sa potpunim obavijanjem zgrade sa biljkama penjalicama. Nazvana „Zelena kutija“, rustična šupa u pozadini parcele vikendice vlasnika sada služi kao studio za dobrodošlicu.

Biro Act_Romegialli je postavio lagani čelični okvir oko zgrade garaže, omogućavajući nizu biljaka i vinove loze da raste preko zidova i krova objekta, pretvarajući zgradu u mirno i povučeno mesto za boravak.

Umesto da renoviranju spoljašnjost garaže sa bojom ili nekom fasadnom oblogom, biro se odlučio da prepusti stvar prirodi i njenom toku, proširujući ideju zelenog krova sve do zemlje. Lisnata loza i cvetanice sada u potpunosti prekrivaju čelični okvir, obezbeđujući stalno menjajući postavu od šarenih cvetova preko fasade.

Enterijer garaže i dalje delimično odgovara svojoj prethodnoj funkciji, smeštajući baštenski alat za održavanje dvorišta. Veliki prozori koji oivčuju zidove sada imaju živi element zasenčenja od filtrirajuće loze.

Arhitekte su koristili jednostavan, rustičan materijal za stvaranje male kuhinje za kuvanje obroka za konzumaciju u bašti. Reciklirane drvene daske oblažu pod, dok se veliki prozori otvaraju ka bujnom dvorištu preko pocinkovanik čeličnih ramova, spajajući unutrašnjost studija sa prirodom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;