INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Malena koliba na atinskom krovu

13.01.2015. | Gizmag

Mnogi stanovnici grada nemaju priliku da redovno pobegnu kod bake na selo i da uživaju u seoskim kolibama. Međutim, grčki arhitektonski biro Panos Dragonas Christopoulou Architects predviđa dovođenje rustične privatnosti u veliki grad postavljanjem male kolibe na krovu stambenog bloka u Atini.

Malena koliba je nazvana „Detached“ i napravljena je za umetničku izložbu nazvanu „Minimalna struktura“, a arhitekta Panos Dragonos je rekao da iako ona ostaje koncept u ovom trenutku, biro jeste razmišljao o tome kako bi ona bila izgrađena.

Koliba bi bila podignuta dva metara iznad krova stambenog bloka na kojem se nalazi sa četiri štule, i sa pristupom u unutrašnjost preko merdevina.

Ona bi bila prvenstveno izgrađena od drveta, sa rešetkastom fasadom i obimnim prozorima koji nude poglede na okolni grad. Pored toga, ono što izgleda kao dimnjak na renderima je u stvari svetlarnik, i on bi pružio dodatno osvetljenje enterijera.

Koncept predviđa enterijer površine od 9 metara kvadratnih, sa osnovnim nameštajem u vidu podignutog kreveta i stola, bez modernih sadržaja.

Solarni paneli su razmatrani kao mogućnost za pružanje električne energije za stanara/e, i verovatno bi neka vrsta suvog ili kompostnog toaleta bila relativno jednostavna za postavku, takođe, ukoliko bi koliba bila izgrađena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;