Nevidljivi ambar je upečatljiva i tajnovita gostinska kuća u Velikoj Britaniji

29.12.2014. | Dezeen

Ovaj ambar obložen sa crnim drvetom u Norfolku u Velikoj Britaniji, dosta liči na druge tradicionalne štale koje krase engleski krajolik, osim pos svojoj upečatljivo tamnoj spoljašnjosti. Arhitektonski biro Carl Turner Architects su transformisali ovu rustičnu strukturu, prigodno nazvanu „Nevidljivi ambar“ u jedinstvenu gostinsku kuću.

Stilizovani ambar je modernizovan sa svojim tamnim eksterijerom, koji je u suprotnosti sa tradicionalnim pojmom sveprisutnog crvenog ambara. Klapne sa eksterijera su uklonjene i zamenjene sa velikim staklenim prozorima, uključujući i jedinstveni ugaoni prozor koji omogućava prodor svetlosti i otvara unutršanji prostor.

Velika staklena klizna vrata otvaraju dnevnu sobu ka tremu koji nadgleda poljoprivredni krajolik zelenih trava i roze cvetova. Trem koji se obavija oko kuće je takođe obojen u crnu boju, i nudi spokojan prostor za odmaranje na suncu.

Biro je unutra prostor zadržao minimalnim sa organskim osećajem koji su pružili zidovi, plafoni i podovi obloženi sa OSB pločama. Komprimovani slojevi drvenih ploča imaju obrazac godova koji evociraju osećaj naslaganih bala slame koji su se nekada čuvali u ambaru. Tekstura takođe služi dekorativnoj svrsi, puneći svaku sobu sa tonom bez potrebe za jeftinom umetnošću ili nameštajem.

Svaka od unutrašnjih prostorija je organizovana na jednostavan i otvoreni način, omogućavajući kući da bude višenamenska, u zavisnosti od potreba vlasnika. Polu privatna soba se može pretvoriti u spavaću sobu, ili u salu za sastanke, ili čak u trpezariju sa promenom nameštaja.

Arhitekte su opremile prostor sa minimalističkim nameštajem koga je lako pomerati kao što je pravougaoni drveni kauč, jednostavni stočići za kafu i prosti trepzarijski set, koji su povezani sa toplotom unutrašnjosti od OSB ploča.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...