INFONET-468X60-BANNER

Nevidljivi ambar je upečatljiva i tajnovita gostinska kuća u Velikoj Britaniji

29.12.2014. | Dezeen

Ovaj ambar obložen sa crnim drvetom u Norfolku u Velikoj Britaniji, dosta liči na druge tradicionalne štale koje krase engleski krajolik, osim pos svojoj upečatljivo tamnoj spoljašnjosti. Arhitektonski biro Carl Turner Architects su transformisali ovu rustičnu strukturu, prigodno nazvanu „Nevidljivi ambar“ u jedinstvenu gostinsku kuću.

Stilizovani ambar je modernizovan sa svojim tamnim eksterijerom, koji je u suprotnosti sa tradicionalnim pojmom sveprisutnog crvenog ambara. Klapne sa eksterijera su uklonjene i zamenjene sa velikim staklenim prozorima, uključujući i jedinstveni ugaoni prozor koji omogućava prodor svetlosti i otvara unutršanji prostor.

Velika staklena klizna vrata otvaraju dnevnu sobu ka tremu koji nadgleda poljoprivredni krajolik zelenih trava i roze cvetova. Trem koji se obavija oko kuće je takođe obojen u crnu boju, i nudi spokojan prostor za odmaranje na suncu.

Biro je unutra prostor zadržao minimalnim sa organskim osećajem koji su pružili zidovi, plafoni i podovi obloženi sa OSB pločama. Komprimovani slojevi drvenih ploča imaju obrazac godova koji evociraju osećaj naslaganih bala slame koji su se nekada čuvali u ambaru. Tekstura takođe služi dekorativnoj svrsi, puneći svaku sobu sa tonom bez potrebe za jeftinom umetnošću ili nameštajem.

Svaka od unutrašnjih prostorija je organizovana na jednostavan i otvoreni način, omogućavajući kući da bude višenamenska, u zavisnosti od potreba vlasnika. Polu privatna soba se može pretvoriti u spavaću sobu, ili u salu za sastanke, ili čak u trpezariju sa promenom nameštaja.

Arhitekte su opremile prostor sa minimalističkim nameštajem koga je lako pomerati kao što je pravougaoni drveni kauč, jednostavni stočići za kafu i prosti trepzarijski set, koji su povezani sa toplotom unutrašnjosti od OSB ploča.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;