INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća nalik kolibi u Belgiji ima 14 različitih fasada

29.12.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Studio m architecture je nedavno projektovao ovo minimalno prebivalište koje je smešteno na zelenom terenu u gradu Thuinu u Belgiji.

Njegov dizajn je jednostavan, fleksibilan i ekonomičan, a njegov topli drveni enterijer je pun sa prirodne svetlosti koja dolazi iz svih uglova. Ova geometrijska kuća je izgrađena od međusobno povezanih drvenih kutija, što rezultira u ukupno 14 različitih fasada.

Kuća u Thuinu je moderno drveno prebivalište koje spaja visoko-kvalitetne materijale sa strategijama ekonomičnog projektovanja. Njen kutijasti dizajn se sastoji od niza međusobno povezanih kocki obloženih u drvenim daskama lokalnog porekla.

Glavni ulaz u kuću u Thuinu, koji se nalazi na jednoj od mnogobrojnih fasadnih ravni objekta, ima ulazni deo napravljen od recikliranih drvenih paleta koje daju domu jednostavan, opušteni osećaj.

Geometrijski prozorski okviri ukoviruju zeleni eksterijer omogućavajući obilazi prodor prirodne svetlosti u svaki kutak kuće. Briljantni enterijer kuće su takođe napravljeni od lokalno posečenog drveta i opremljeni sa dobrim miksom modernog i stilskog nameštaja.

Jednostavan dizajn, održive karakteristike i fleksibilnost projekta ove savremene kuće nalik kolibi lako može biti proširen sa dodatnim drvenim kutijama ukoliko za to bude potrebe sa porastom porodice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;