INFONET-468X60-BANNER

Filmski tematski park u Kini je u obliku ogromne zlatne košnice

26.12.2014. | Contemporist

Kina je poznata po svojoj jeftinoj i simboličkoj arhitekturi, a nedavno završeni Vanda filmski park u Vuhanu svakako ne odskače od ovoga. A ovaj filmski tematski park u obliku ogromne zlatne košnice nikako ne iskače iz ovog pravila.

Projektovan od strane arhitektonskog biroa Stufish Entertainment Architects kao deo Vuhan centralnog kulturnog okruga, Vanda filmski tematski park se prostire na 80.000 metara kvadratnih i sastoji se od šest višedimenzionalnih bioskopa koji variraju od običnih 3D sala do senzorski poboljšanih 6D iskustava. Ogromni kompleks takođe smešta restorane, maloprodajne objekte i druge zabavne prostorije.

Zvona Vuhana, tradicionalni simbol lokalne Ču-Han kulture, su inspirisala zlatni oblik nalik košnici Vuhan filmskog tematskog parka. Zaobljene strukture su ponovljene u različitim razmerama i zatim grupisane zajedno u ogromnoj izbrazdanoj masi.

Posetioci se uvode u veliki atrijum zgrade širok 80 metara preko komercijalne pešačke promenade koja se naziva „Ulica zvona“. Atrijumski balkonski zidovi su prekriveni sa LED ekranima i programirani su da prikazuju impresivnu koreografiju svetlosnog spektakla.

Ogromni filmski tematski park je izgrađen kao deo Vuhan centralnog kulturnog okruga, što je projekat koji predvodi pekinška grupa Dalian Wanda. Kulturni okrug je prva faza inicijative širom grada koja ima za cilj spajanje vuhanovih šest jezera sa atraktivnim prostorima mešovite namene.

Kao rezultet ovoga, zgrada tematskog parka je izgrađena duž kanala i jezera. Maloprodajni prostori i restorani u prizemlju su projektovani sa zastakljenjima duple spratne visine kako bi se iskoristili pogledi na jezero i šetalište. Filmski park je otvoren 20. decembra 2014. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;