INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ludački restoran na drvetu u Japanu

26.12.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Iako ova visoka betonska kućica na drvetu nije zapravo zelena (ukoliko se imitacija drveta ne računa kao „zelena“), mi nismo mogli da sklonimo pogled sa nje. Kafe-restoran Naha u Okinavi, Japan, dolazi u obliku drveta banjan u prirodnoj veličini.

Prigodno nazvan šoping centar „Banjan grad“ u blizini ulaza u Onojama Park smešta dvadeset metara visoko drvo sa pan-azijskim restoranom smeštenim usred svojih grana. Restoranu, koji je specijalizovan za lokalno uzgojenu i organsku hranu, se pristupa preko spiralni stepenica koje se nalaze iza i preko lifta ugrađenog u deblu.

Restoran Naha nadgleda okean i u njemu možete pojesti „sveže ubrano povrće sa farmi, sočnu piletinu i svinjetinu i autohtona japanska jela“. Kao što svi znamo, autohtone i lokalne namirnice smanjuju troškove transporta i pakovanja, što smanjuje emisije ugljen dioksida.

Na kraju nam je teško reći da li će ručanje u lažnom drvetu povećati vaše održive poene, ali ne možemo negirati - zaista ovaj ludački restoran izgleda uzbudljivo, a i lokalna klopa ne može naškoditi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;