Stan koji se transformiše kako bi povećao malu površinu

25.12.2014. | Design Milk

Sa šezdeset kvadratnih metara prostora sa kojim je morao da rukuje, ruski arhitekta Vlad Mišin je projektovao Transformerski stan koji sadrži nekoliko elemenata koji se mogu transformisati. Stan je odvojen po dužini sa masivnom, višestrukom zidnom strukturom koja je napravljena od ramovske konstrukcije od crnog metala i šperploče koji krije različite funkcije u domaćinstvu.

Na jednom kraju, blok se rotira kako bi otkrio televizor i prostor za skladištenje stvari. Pošto taj element može da se rotira oko svoje ose za 360 stepeni, TV se može gledati iz različitih mesta u stanu, poput spavaće sobe, dnevnog boravka i kuhinje.

Veći deo transformabilnog zida otkriva skrivenu kuhinju koja se nalazi iza zglobnog pregradnog zida. Pomerite panele u stranu, sklonite ih i imate kuhinju koja po veličini i opremljenosti odgovara potrebama modernog stana.

Skulpturalni paneli koji rotiraju između dnevne sobe i spavaće sobe.

Kada se skulpturalni zid zatvori na javnoj strani apartmana (dnevna soba), područje sa televizorom se nalazi u spavaćoj sobi.

Ugrađeni krevet ima plakar iznad kome možete pristupiti preko stepenica. Takođe možete pristupiti kupatilu na ovaj način.

Spavaća soba je opremljena i sa radnim stolom koji takođe ima svoju privatnost zahvaljujući transformabilnom zidu koji odvaja ovaj prostor od dnevne sobe.

Vrata ka kupatilu su sakrivena u transformabilnom zidu od čelika i šperploče.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...