Ova sjajna kuća se savršeno uklapa u svoje planinsko okruženje zahvaljujući kompjuterskom mapiranju

25.12.2014. | Dezeen

Ova kuća u planinama prefekture Nagano u Japanu je izgrađena od betona i iverice na kamenitoj, vetrovitoj i šumovitoj lokaciji. Japanski arhitektonski biro Double Negatives Architecture je koristio kompjuterski softver za mapiranje šumovite parcele kako bi integrisali strukturu neprimetno u ovim izazovnim topografskim uslovima.

Arhitekte su koristile sirove materijale za enterijer i eksterijer. Betonske ploče i OSB ploče su projektovane dalje od glavnog volumena kuće, dok krov pod uglom štiti enterijer od jakih vetrova.

Ova građevinska tehnika je rezultirala sa kućom nepravilnog oblika koja deluje razgrađena, gde ugaona betonska krovna badža izviruje iz ugaonog krova, a dijagonalni nabori se razdvajaju od glavnog objekta kako bi stvorili trem.

Zapadni deo kuće je smešten nešto niže od ostalih delova kako bi ga dodatno zaštitio od jakih vetrova. Trem je pozicioniran ispred glavnog ulaza i štiti kuću od prirodnih pojava.

Kuća je povezana sa lokacijom preko dnevne sobe koja deluje kao njegov prirodni nastavak kuće. Krov je podržan od strane čeličnih stubova, dok su tri otvorena nivoa spojeni preko čeličnih stepenica. Stepenice su delimično podržane sa mnoštvom stubova koji se šire iz betonskih elemenata koji zatvaraju gornji sprat.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...