Ova sjajna kuća se savršeno uklapa u svoje planinsko okruženje zahvaljujući kompjuterskom mapiranju

25.12.2014. | Dezeen

Ova kuća u planinama prefekture Nagano u Japanu je izgrađena od betona i iverice na kamenitoj, vetrovitoj i šumovitoj lokaciji. Japanski arhitektonski biro Double Negatives Architecture je koristio kompjuterski softver za mapiranje šumovite parcele kako bi integrisali strukturu neprimetno u ovim izazovnim topografskim uslovima.

Arhitekte su koristile sirove materijale za enterijer i eksterijer. Betonske ploče i OSB ploče su projektovane dalje od glavnog volumena kuće, dok krov pod uglom štiti enterijer od jakih vetrova.

Ova građevinska tehnika je rezultirala sa kućom nepravilnog oblika koja deluje razgrađena, gde ugaona betonska krovna badža izviruje iz ugaonog krova, a dijagonalni nabori se razdvajaju od glavnog objekta kako bi stvorili trem.

Zapadni deo kuće je smešten nešto niže od ostalih delova kako bi ga dodatno zaštitio od jakih vetrova. Trem je pozicioniran ispred glavnog ulaza i štiti kuću od prirodnih pojava.

Kuća je povezana sa lokacijom preko dnevne sobe koja deluje kao njegov prirodni nastavak kuće. Krov je podržan od strane čeličnih stubova, dok su tri otvorena nivoa spojeni preko čeličnih stepenica. Stepenice su delimično podržane sa mnoštvom stubova koji se šire iz betonskih elemenata koji zatvaraju gornji sprat.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...