INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ogledalom obložena fasada japanskog kafića odražava okolne trešnje u cvatu

01.12.2014. | Dezeen

Baš kao što bi se očekivalo, nešto apsolutno božanski se dešava kada kombinujete savremenu japansku arhitekturu sa strahopoštovanjem cele zemlja ka svojim čuvenim trešnjinim cvetovima. Japanski arhitektonski biro Bandesign je pružio novo značenje dizajna inspirisanog prirodom tako što je obložio kafić pored puta sa ogledalima koji odražavaju prelepe trešnje u cvatu koje ga okružuju.

Kafić se nalazi u Gifu, Japan, na velikoj turističkoj ruti. Lokacija je zahtevala od arhitekata da projektuju nezaboravan marker na putu za sve ljubitelje kafe i arhitekture. Kafe, prigodno nazvan Ogledala, je jednospratna zgrada podeljena na dva krila pod uglom.

Obložena sa panelima od ogledala, fasada reflektuje prelepi niz stabala trešnje koji graniče ulaz u kafić. Jedno stablo biljke čajovnik (Camilla) se nalazi u sredini dvorišta kafića od belog šljunka, dodatno povezujući ovo ljupko mesto sa njegovim prirodnim okruženjem.

Iako lokacija može izgledati pomalo van svog mesta za takav privlačni projekat, osnivač biroa Bandesign Hisanori Ban je objasnio dizajn i poslovnu strategiju iza priojekta: „Korišćenje prednosti njegove lokacije - kafić Ogledala se nalazi na ulici blizu obale reke pored koje rastu stabla trešnje. Ogledala odražavaju trešnje u cvatu, stvarajući interesantno i dobrodošlo okruženje za goste.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;