KLM pretvorio avion u dvosoban stan

18.11.2014. | Gizmag

Mogućnost provođenja noći u avionu može biti noćna mora za svakoga ko je leteo u ekonomskoj klasi na dužim letovima. Ali, kompanija KLM nudi mogućnost koja je mnogo atraktivnija, pa čak i ako ne leti. Aviokompanija je pretvorila jedan od svojih prizemljenih aviona tipa Mekdonel Daglas MD-11 u luksuzni stan. Ova popriličino moderna konverzija je nazvana Avionski stan, a on nudi jedinstveno noćenje bez turbulencija za četvoro.

Penzionisani KLM avion je uspešno preleteo 3.675 letova i sada se nalazi na Shiphol aerodromu u Amsterdamu. Avion je konvertovan u vintidž stan površine 366 metara kvadratnih koji poseduje otvoreni dnevni boravak, kancelarijsku zonu, master spavaću sobu sa francuskim ležajem, drugu spavaću sobu sa dva kreveta, dve potpuno opremljene kuhinje, 116 avionskih prozora, osam malenih kupatila i panoramski kokpit.

Avijacijski stan je takođe opremljen sa besplatnom Wi-Fi konekcijom, aparatom za kafu, bibliotekom prepunom knjiga i časopisa, korišćenje bežičnog interfona i osmatračnice odakle gosti mogu da uživaju u dodatnom prostoru za noge dok gledaju kako avioni dolaze i odlaze na obližnjem aerodromu.

Doduše, gosti moraju da se pridržavaju sledećih kućnih pravila:

  • Bez letenja
  • Ne koristiti tobogan na naduvavanje za hitne slučajeve
  • Zabranjeno pušenje kada je znak za zabranu pušenja uključen
  • Zabranjeno korišćenje mlaznih motora za pečenje ražnjića
  • Zabranjena konzumacija alkohola u avionu
  • Gosti su zamoljeni da tretiraju avion kao svoj avion

Ovaj jedinstveni stambeni prostor se trenutno reklamira na sajtu Airbnb, kao deo takmičenja za osvajanje noćenja u njemu, a biće privremeno dostupan gostima od 28. do 30. novembra ove godine. Učesnici konkursa mogu da se upišu onlajn preko sajta Airbnb, i srećni dobitnici će biti preveženi avionom sa bilo koje lokacije na svetu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...