INFONET-468X60-BANNER

„Carré Seine“ je energetski efikasan hotel i stambeni kompleks u blizini Pariza

15.10.2014. | Inhabitat

Grad Isi le Mulino, koji se nalazi zapadno od Pariza, je 2009. godine obećao da će svi novi objekti ispunjavati njihove rigorozne zahteve po pitanju kvaliteta životne sredine, i projekat „Carré Seine“ i više nego ispunjava taj uslov.

Projekat „Carré Seine“ se nalazi preko puta reke Sene i predstavlja objekat mešovite namene koji uključuje hotel i stambeni kompleks, a projektovan je od strane biroa Pietri Architects. Kompleks se sastoji od nekoliko zgrada okruženih sa mirnim zelenim dvorištem, i on se može pohvaliti sa izolacijom visokih performansi, solarnom orijentacijom, zelenim krovom, kao i sa multifunkcionalnim lođama koji imaju ulogu unutrašnje/spoljašnje prostorije za stanare.

Povelja o kvalitetu životne sredine grada Isi le Mulino, nazvana ISSEO, zaživela je 2009. godine kada se grad i 20 kompanije dogovorilo da će svaki novi objekat, bilo poslovni ili stambeni, biti izgrađen sa visokim standardima održivosti. „Carré Seine“ je jedan od projekata koji zadovoljava standarde grada, uključujući visok kvalitet životne sredine, specifikacije termalne regulacije, gustinu i pristup javnom saobraćaju.

Kompleks mešovite nemene se nalazi pored reke Sene i opslužuje ga niz opcija javnog prevoza, i centralno je lociran u novoj gradskoj zoni. Projekat se sastoji od tri zgrade sa brojnim arhitektonskim elementima i materijalima - dve zgrade obezbeđuju 69 stanova, a treći objekat ima namenu hotela sa 175 soba.

Projekat je delo arhitektonskog biroa Pietri Architects zajedno sa inženjeringom od strane kompanije Franck Boutté Consultants i pejzažnom arhitekturom od strane firme Atelier Jours. Kako bi zadovoljio standarde grada, projekat pruža dovoljno javnog prostora i spaja se sa okolnim urbanim dizajnom, uz postizanje celokupnog visokog nivoa energetske efikasnosti.

Dobro izolovana fasada osigurava što je moguće manji gubitak energije u stanovima, a obraćanje paženje na solarnu orijentaciju prilikom projektovanja pruža obilje svetlosti i prirodne toplote stanovima.

Svaki stan ima spoljašnju, zatvorenu prostoriju koja je prikačena za stan i može se koristiti u svim godišnjim dobima, bilo kao balkon ili kao dodatna prostorija u stanu. Zeleni krov pokriva delove zgrade, a stanari i gosti hotela imaju pristup uređenom zelenom dvorištu u kome mogu uživati u pogledima na Senu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;