Novi Kempinski hotel u Kini izgleda kao izlazeće sunce iznad jezera

09.10.2014. | Gizmag

Buđenje sa izlazećim suncem je jedna stvar, ali buđenje unutar izlazećeg sunca je sasvim druga stvar. Međutim, posetioci nedavno završenog Kempniski hotela na Jankju jezeru u Kini mogu upravo to da urade. Hotel je projektovan tako da izgleda kao izlazeće sunce iznad Jankju jezera.

Hotel je projektovan od strane arhitektonskog biroa Shanghai Huadu Architect Design, a „izlazeće sunce“ se može videti na prednjoj fasadi. Iz ove persepktive, hotel je kružnog oblika i izdiže se 97 metara iznad zemlje na dvadeset i jednom spratu. Sveukupno, on je zapravo više u obliku diska koji deluje kao da je delimično ukopan u zemlju.

Površina fasade od 18.075 metara kvadratnih je prekrivena sa 10.000 panela koji pružaju providni i reflektivni efekat. Osvetljenje fasade u obliku traka se rasprostire duž cele visine zgrade, stvaraju ovalni izgled kada se gleda sa strane.

Pored upečatljivog izgleda, Kempinski hotel na jezeru Jankju je projektovano sa velikim brojem inovativnih operativnih funkcija. Prema kompaniji Kempinski, prirodni gas je glavni energent za grejanje i hlađenje zgrade, i to je prvi hotel u Kini koji koristi gasni sistem proizvodnje električne energije kako bi smanjili potrošnju. Fotonaponski paneli se takođe koriste za generisanje električne energije, a zastakljenje je urađeno je četvoroslojno radi poboljšanja termoizolacije objekta.

Zgrada hotela pored ovoga ima i monitoring sistem za unutrašnji vazduh radi poboljšanja kvaliteta vazduha, i ona je projektovana tako da je u stanju da izdrži zemljotrese i do osam stepeni Rihterove skale. Kompanija Kempinski je izjavila da je izgradnja hotela trajala 24 meseci i da je na njoj radilo 9.300 građevinaca.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...