INFONET-468X60-BANNER

Baštenska šupa modne ikone Pola Smita

15.09.2014. | Dezeen

Kada je modni dizajner Pol Smit poželeo baštensku šupu, on nije otišao u lokalnu prodavnicu tipa „Sve za kuću“ i izabrao jednu od postojećih. Umesto toga, on je zamolio londonskog proizvođača nameštaja Natali de Leval da izgradi njegovu idealnu šupu. Rezultat je zapanjujući, prefabrikovani objekat napravljen od FSC sertifikovanog drveta koji se rotira kako bi zarobio prirodno svetlo.

Ser Pol i Natali su zajedno dizajnirali šupu sa ciljem stvaranja mesta za odmaranje, prostora za opuštanje. On je izabrao da radi sa Natali, poznatom dizajnerkom i izrađivačem nameštaja iz Londona, zbog njenog savremenog dizajna i izrade. Projektovana za mesto na vrhu brda, šupa ima sposobnost da se rotira, omogućavajući da se kreće zajedno sa suncem „što je čini idelanom sobom sa pogledom“, rekao je slavni dizajner.

Zapanjujuća šupa, koja se može pohvaliti sa čitavim zastakljenim krajem i enterijom napravljenim od strane Smita, meri 3 sa 3 metara - iste veličine kao i prva prodavnica dizajnera u Notingemu.

Šupa je izgrađena korišćenjem američkih lišćara, održivog drveta koje se može pohvaliti sa minimalnim uticajem na životnu sredinu u svim fazama, od seče, preko prerade, korišćenja, ponovne upotrebe i konačnog bacanja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;