INFONET-468X60-BANNER

Renovirani Etnografski muzej u Ženevi se otvara narednog meseca

15.09.2014. | Inhabitat

Ciriški arhitektonski biro Graber Pulver Architekten je nedavno renovirao „Musee d’ethnographie de Geneve“ (Etnografski muzej u Ženevi) kako bi se povećao kapacitet prvobitne zgrade za četiri puta. Sa preko 1.000 eksponata u svojoj stalnoj postavci i velikom broju privremenih izložbi, nova struktura će biti otvorena u oktobru ove godine.

Arhitekte su projektovale novi metalni krov za medijsku biblioteku, koja obuhvata više od 40.000 dela posvećenih istoriji kulture. Krovni prozori u obliku dijamanta omogućavaju prodor svetlosti u enterijer i osvetljavanje izložbenih prostora.

Nekoliko glavnih izložbenih prostora muzeja su smešteni ispod nivoa tla. Zahvaljujući njihovoj jednostavnosti i odsustvu stubova, ovi prostori pružaju mirnu sredinu za posmatranje umetničkih dela. Auditorijum kapaciteta od 250 sedišta i dve manje prostorije sa po 50 mesta se nalaze na prvom podzemnom nivou.

Izložbeni prostori su praćeni sa radioničkim prostorima, sobama za čitanje i slušanje muzike, kao i sa tihim prostorijama za studente i istraživače. Iako je biro Graber Pulver Architekten projektovao strukturu, pejzaž iznad podzemnih objekata je projekat Gvida Hagera i Paskala Poseta iz komapnije Hager.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;