SFSOPLATE-468X60-BANNER

Maleni mikro-kompaktni dom od 7 kvadrata

02.09.2014. | Inhabitat

Inspirisani intimnom veličinom japanskih čajnih kuća i kompaktnom efikasnošću smart automobila, tim sastavljen od istraživača iz Londona i Minhena su razvili Mikro-kompaktni dom (Micro-Compact Home) kao kratkoročno stambeno rešenje za studente, poslovne ljude i vikend turiste.

Sa elegantnim, minimalnim i modernim dizajnom, Mikro-kompaktni dom je privukao pažnju skoro odmah, i sada je u upotrebi širom Evrope. Život u Mikro-kompaktnom domu znači fokusiranje na osnovni koncept da je manje više, sa svim pogodnostima doma koje su mirko veličine.

Malena kocka smešta bračni krevet na gornjem nivou i radni sto i trpezarijski prostor za četvoro na nižem nivou. Ulazni deo ima trostruku upotrebnu funkciju: on funkcioniše kao kupatilo i vetrobran za sušenje odeće, pored što je predsoblje.

Ne samo da su ovi mirko domovi mobilne, već oni mogu biti grupisani zajedno kako bi se stvorile porodične jedince, studentsko selo u kampusu, ili čak i stambeni kompleks.

Kao pojedinačne jedince, one su idealno rešenje za dodavanje malo dodatnog prostora već postojećoj kući, bilo da dajete vašem tinejdžeru malo privatnog prostora, stvarate mirni radni prostor koji je odvojen od uobičajne buke ostaka doma, ili pravite prostor za goste. One takođe mogu biti smeštene na malom parčetu zemlje sa pogledom na jezero ili more preuzimajući ulogi idelane vikendice.

Sa cenom od ne tako malih 38.000 evra, ova mala prefabrikovana kuća integriše modernu tehnologiju u svoj kompaktni dizajn, i može se pohvaliti sa zvučnim sistemom, LCD televizorom, i kontrolom temperature. Ona ne zahteva nameštaj, a sav skladišteni prostor je vešto sakriven unutar strukure doma.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;