INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tokijska „Transustainable“ kuća postaje sve lepša tokom vremena

11.08.2014. | Inhabitat

Kuće u Tokiju se redovno ruše i ponovo grade, međutim predivna „Transustainable“ kuća arhitektonskog biroa Sugawaradaisuke je projektovana da se promeni i prilagodi tokom vremena.

Kuća je smeštena u okrugu Čofu i ima mnogo spavaćih soba, višenamenskih prostora i hladnih polu-zatvorenih prostorija koje čine kuću fleksibilnom, održivom i udobnom. Ali, kuća se ne prilagođava samo prostorno - njen čelični omotač je projektovan da prelepo stari tokom vremena.

„Transustainable“ kuća nudi mešavinu spoljašnjih, unutrašnjih i „polu-zatvorenih“ oblasti raširenih na dva nivoa. Celo prizemlje je prrkriveno šljunkom, a njen minimalni dekor, prirodno osvetljenje i veliki klizni prozori zamagljuju odnos između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Ovaj pristup projektovanja čini da kuća od 38 metara kvadratnih značajno deluje većom, a on takođe omogućava stanarima veću fleksibilnost i kontrolu grejanja i hlađenja kuće tokom cele godine.

Privatne i društvene prostorije su smeštene u prizemlju, dok su kuhinja i spavaća soba smešteni na gornjem nivou. Jedinstveni dizajn doma se prilagođava i zadovoljava nizu životnih situacija, omogućavajući udobni smeštaj malom ili velikom broju ljudi.

Čelični omotač fasade „Transustainable“ kuće se transformiše tokom vremena. Arhitekte iz biroa Sugawaradaisuke su objasnile da „arhitektonski izgled kuće nije projektovan od strane arhitekte, već je definisan stvarnim ponašanjem prirodnih fenomena“.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;