Prelepa arhetipska seoska kuća od crvene opeke u Holandiji

08.08.2014. | Inhabitat

Holandski arhitektonski biro Bedaux de Brouwer je projektovao prelepu kuću od crvene cigle na neverovatno spokojnoj parceli okruženoj poljoprivrednim zemljištem. Šarmantni projekat nije imao samo nameru da iskoristi što je više moguće okolni pejzaž, već je koristio i lokalni materijal u izgradnji, dodatno spajajući kuću sa svojim prirodnim okruženjem.

Kuća od crvene cigle veličanstveno sedi u podnožju dugog seoskog puta sa neprekidnim pogledima na bujno zelenilo i široka polja. Kuća sa tri spavaće sobe je ukrašena sa dramatično naginjućim krovom prekrivenim sa crepom koji ima za cilj da dodatno poboljša karakter tradicionalne stare seoske kuće.

Drveni trem vodi u otvorenu dnevnu sobu i trpezarijski prostor. Veliki prozor pune spratne visine se nalazi na severozapadnom zidu, pružajući prelepe poglede na prirodni ambijent koji okružuje kuću. Zastakljeni hodnik je takođe postavljen u zadnjem delu kuće, a on povezuje imovinu sa postojećom štalom koja se koristi kao skladište.

Kroz celokupni proces projektovanja i izgradnje, glavni fokus arhitekata je bio da daju domu tradicionalni, ali ipak elegantni izgled koji kombinuje lokalno nasleđe sa savremenim sadržajima.

„Element koji povezuje je izrečen u staklenim i drvenim komponentama koje formiraju neku vrstu tranzicije između starog i novog vokabulara“, objašnjava arhitekta Piter Bedauks.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...